Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elefánt a Moszkvicsban

1945 végén sétál egy elefánt Moszkva utcáin. A járókelők meglepődnek, a gyerekek utánaszaladnak, senki nem érti, mi történik. Így mutatkozott be a városnak Pucsni, a német hadizsákmánnyal együtt érkező idomított elefánt és idomítója, a cseh Karel Stvora. (Az egyébként éppen 150 éves) Durov féle állatszínházban lépett fel, főleg egyensúlyozó számokkal, de egy meghíusult szökési kísérlete után szögkiszedő mutatványa is volt. Szabadságvágyát kielégítendő sétáltatták rendszeresen Moszkva utcáin, amiből értető okokból komoly felfordulás keletkezett. Kevés fényképezőgép volt akkoriban forgalomban, de ezekről a sétákról valahogy mindig készült kép.

2 Tovább

Gagarin a Vosztokon: Ember az űrben

1961. április 12. Jurij Gagarin elsőként repült a világűrben a Vosztok (Kelet) nevű űrhajón.

Jura kis faluban született Szaratov környékén 1934-ben. A német megszállás elérte Gagarin családját is: kisöccsét állítólag egy fasiszta megszálló akasztotta fel saját házukban egy sállal, de szerencsésen, időben levették róla (amíg a katona a fényképezőgépét kereste). 1954-ben befejezte az ipari technikumot és mellette pilóta igazolványt is szerzett.

1 Tovább

Legjobb orosz fotók 2012-ből

Makszim Bukin: Hatalom

Ma nyílik mega 2012-es év legjobb orosz fotóit bemutató kiállítás a Vinzavodban. A Vinzavod egy - önleírásuk szerint az első és legnagyobb - kortárs művészeti központ Moszkvában, a Kurszki pályaudvar szomszédságában, egy régi borászati üzem épületében (innen a név). Azt, hogy a legjobb fotókat fogják kiállítani onnan tudják, hogy 2008 óta minden évben kiírnak egy pályazatot, amire tavaly 569 településről 25 239 fotó érkezett, ebből választották ki öt kategóriában - környezet, építészet, emberek, hétköznapok/történések és stílus - a legjobb 365 képet.

Szerencsére online is megtekinthető a kiállítás, de aki teheti, nézze meg élőben, Moszkva mellett bemutatják még a képeket Pétervárott, Permben, Novoszibirszkben és Párizsban is.

Íme egy kis ízelítő.

1 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek