Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aki legyőzte az állampártot

Miközben Moszkvában a Putyin által kinevezett polgármester, Szobjanyin sikeresen vette a választás jelentette akadályt és már az első fordulóban megszerezte a többséget az ellenzék fenegyerekével, Navalnijjal szemben (51:27), addig Oroszország harmadik legnagyobb városában, Jekatyerinburgban az Egységes Oroszország jelöltje leszerepelt, és az ellenzék helyi erős embere, Jevgenyij Roizman győzött. Szívhatja a fogát a hatalom, hogy itt egyfordulósra szabták a választást: abban bíztak, hogy az Egységes O. korrupciós ügyeibe, politikai bénázásaiba belefáradt polgárok szavazatai majd az ellenzék sok kis pártja között eloszlanak, és így a nagy állampárt mégis be tud futni. Csak arra nem gondoltak, hogy a helyi szimpatikus fickó majd annyira meggyőző lesz, hogy az első fordulóban többet gyűjt, mint a hivatalos jelölt - ha lett volna második forduló, nem biztos, hogy sikerült volna megtartania az elsőséget.

De ki is ez a Jevgenyij Roizman?

0 Tovább

Az orosz reklámszakma legszebb napjai

Még tart Cannes, a reklámszakma legnagyobb presztízsű fesztiválja, a héten osztogatják az oroszlánokat, de azt már most lehet látni, hogy az oroszok minden eddiginél jobban szerepelnek. Az első két nap termése: 6 arany, 1 ezüst, 4 bronz. A hat aranyból ötöt az elhíresült Dolgoztasd meg a politikust kampány szerzett, a jekatyerinburgi hivatalnokok legnagyobb örömére (már majdnem elfelejtették, hogyan szégyenültek meg ország-világ szeme láttára).

0 Tovább

Dolgoztasd meg a politikusokat!

Jekatyerinburg lakói megunták, hogy a város úthálózata romokban van, míg a politikusok csak ígérgetik a kátyúk eltüntetését. Úgy döntöttek, tesznek azért, hogy végre történjék is valami, és láss csodát, némi kreativitással és internetes felhajtással még a politikusokat is rá lehet venni, hogy tegyék a dolgukat.

A regionális online hírportál URA.RU munkatársai kiválasztottak három szimpatikus kátyút, három csak a száját jártató politikust (nem aprózták el, a kormányzóra, a polgármesterre és az alpolgármesterre esett a választásuk), és három nem teljesített ígéretet az útjavításokról. Ezután felkértek három helyi street art-ost, hogy rajzolják fel a politikusok karikatúráit potom hat-nyolc négyzetméteres méretben a kátyúk köré, ami alá biztos ami biztos, még odafújták a választási ígéret szövegét is. Az eredmény elég meggyőző lett.

0 Tovább

Design az Urálon innen és túl: Vagyim Kibargyin és a világ

Azt mondják, Oroszországban a designnak két fővárosa van: Moszkva és Jekatyerinburg. A design és reklámpiac sikeres cégei itt koncentrálódnak. A két város orosz léptékben közel van egymáshoz, csupán 16oo kilométernyire (hozzávetőleg 24 órányi autóutra). Jekatyerinburg az Urál lábánál fekszik, az Európát Ázsiától elválasztó képzeletbeli határ kellős közepén. A város az Uráli Föderációs Okrug (régió), és a Szverdlovszki Oblaszty adminisztrációs, gazdasági és kulturális központja. Jekatyerinburgban számos kutatóintézet, felsőoktatási intézmény működik, és Jekatyerinburgot tartják az orosz rock bölcsőjeként (Pétervár mellett). Az Urál rock zenészei megérdemelnek majd egy későbbi posztot. Figyelemre méltó, hogy a kortárs táncnak külön tanszéke van a Jekatyerinburgi Egyetem Bölcsészkarán, nem beszélve arról, ha valaki a forma-, grafikai, ruha- vagy egyéb tervezésre adja a fejét, sem kell feltétlenül Moszkvába utaznia. Jekatyerinburg idén ráadásul Oroszország design fővárosa, az évente ismétlődő rendezvénysorozat keretében.

BON VOYAGE!

Napjaink egyik legsikeresebb tervezője Vagyim Kibargyin is itt kezdte. Az omszki születésű fiú a Jekateryinburgi Építészeti Akadémia elvégzése után meg sem állt a nemzetközi hírnévig. A Wallpaper a világ 4o legbefolyásosabb designerei (azok, akik megváltoztatják a világot) közt tartja számon Kibargyint, aki számos nemzetközi díjat is elnyert (Németországban, Japánban, Olaszországban). 2oo5 óta Prágaban dolgozik, saját studiója gyártja hétköznapi használatra tervezett termékeit. A termékek megvásárolhatók Európában, Oroszországban és a tengerentúl, az USÁ-ban és online. Kezdjük a kedvencemmel, az angyalszékkel (ANGEL CHAIR):

Egyszerűen nagyszerű az egyszerre csomagolás, és egyszerre óratest (CLOCK BOX):

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek