Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Surf in Siberia

Ahol van óceán, ott lehet szörfölni. A kamcsatkai srácok kemények, így aztán ezt a tételt otthon is igazolják. Nem zavarja meg őket ebben az, hogy át kell kelni a hullámos óceánhoz egy-két hófedte hegyet: megkérik a haverokat, hogy kutyaszánnal húzzák el a snowboardjukat egy darabig, aztán mennek tovább. Konsztantyin Kokorjov és barátai már éppen eleget szörföltek  melegebb éghajlatokon ahhoz, hogy legyen összehasonlítási alapjuk: arról számoltak be a jéghideg vízben eltöltött órák után, hogy most aztán tényleg intim közelségbe kerültek a természettel. Ahogy a kikristályosodó víz az arcukba csap, miközben ők suhannak a hullámokon... Na jó, miután sosem szörföltem, lövésem sincs milyen érzés lehet ez, viszont az élményeikről összevágott kisfilm elég meggyőző.

0 Tovább

Kézműves kaviár Kamcsatkából

Nov 7-re csak kinyitom a pont ilyen alkalmakra félrerakott kaviárt. De vannak szerencsésebbek, akiknek nem kell konzervkaviárral vacakolni, pár óra alatt maguk hozzák össze a kenyérre valót.

0 Tovább

Lávalesőben Kamcsatkán

A Tolbacsik nevű aktív vulkánról viszonylag keveset hallani itthon, az elméletem szerint egyébként azért, mert Záhonytól még 7820km-re keletre van (légvonalban), a Kamcsatkai-félsziget túlsó oldalán. A frappáns elnevezésű Lusika33 fotóblog kalandorai azonban szerencsére nem csak hallottak a Tolbacsikról, hanem fel is másztak rá, hogy az alábbi csodás képekkel szórakoztassanak minket.

0 Tovább

Orosz tél, mániás fotósok

Három fotós munkáit mutatom meg, akikben az a közös, hogy imádják az orosz telet fotózni.

Közülük az első Igor Spilenok, aki annak szentelte az életét, hogy az orosz természet szépségének lényegét megragadja. A brjanszki erdőben lakik. Az erdő jelentősége közismert: a honvédő háború idején a partizánok búvóhelyéül szolgáló terület több háborús emlékehelynek ad teret, de a természeti értékeit sokáig semmibe vették. Spilenok áldozatos munkája kellett ahhoz, hogy mára az erdő mintegy ötöde természetvédelmi terület legyen. Győztes csatája után élete második felében be akarta utazni egész Oroszországot, de a kamcsatkai Kronockij Nemzeti Parknál leragadt, évek óta az ottani medvéket, rókákat és egyéb élőlényeket fotózza.

2 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek