Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Álmok, vágyak és a bürokrácia – Vendégposzt

Olvasónk Sándor László, nem csak, hogy felhívta figyelmünket a Standard lenyűgöző sztorijára, de kérésünkre meg is írta azt. Köszönet érte.

Volt egyszer egy fiatalember Szentpéterváron. Ez az ifjú mindennél jobban rajongott a vitorláshajókért és a fejébe vette, hogy megépíti az első orosz háromárbócos fregatt mását, eredeti méretben.

1 Tovább

Részegség Érdemrend

Az orosz kapcsán nem ritka, hogy elsőként a vodka, a jó huzat, a mákonyosság ugrik be az embereknek. S hogy az italozásért valaha kitüntetést is osztogattak volna orosz földön? Azt bárki kitalálhatja, hogy ez bizonyosan nem a Szovjetunió idején történt, ugorjunk hát vissza az időben egészen a XVIII. század elejére, I. (Nagy) Péter uralkodásának korára.

Nagy Péter rendkívül népszerű, de legalább annyira megosztó személyisége is az orosz történelemnek. Ezt bebizonyította a 2009-es Oroszország Neve c. show is, ahol a közönség megszavazta a posztmodern Oroszország 12 márkanevét, akik közé Péter is bekerült az ötödik helyen. Reformjai, nyugatosító törekvései, állandó háborúi mellett gyakran megemlékeznek nagy port kavaró lumpolásairól, melyekbe az orosz társadalom krémjét (a hölgyekkel együtt!) is kötelezően bevonta.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek