Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Családi ebéd, recepttel

Ahogy múlt héten ígértem, Olga nénikém receptjei jönnek sorba. De ha már elküldte, el is készítettük, le is fotóztuk, meg is ettük. Egy igazi orosz leves következik, beágyazva egy igazi orosz ebédbe.

Vagyis előtte előétel.

0 Tovább

Legyél te is orosz tábornok!

Az 1812-es év Napóleon-ellenes honvédő háborúját alaposan megünnepelték az oroszok. Borogyinóban a szakadó eső dacára kétszázezer látogató, köztük Putyin jelenlegi orosz és Valéry Giscard d'Estaing egykori francia elnök nézte végig a 200 évvel ezelőtti csata mai verzióját: a 12 órás vérfürdőből 2 órás kardcsörtető-ágyúdurrogtató showt csináltak 2000 gyalogosnak, 400 tüzérnek, 300 lovasnak beöltözött hagyományőrző segítségével; azokat az ütközeteket emelték ki, amelyekben az oroszok győztek.

0 Tovább

1812 - Nyitány

Szeptember 7-én 200 éves a borogyinói csata, a napóleoni és a tizenkilencedik századi háborúk egyik legvéresebb ütközete. Az évforduló meglehetősen jó alkalom arra, hogy az orosz patriotizmus kedvére tobzódjon, lesz élő egyenes adásban közvetített csatarekonstrukció, korhű jelmezben vonulás, történészek minden apró részletre kitérő előadásözöne, Lermontov-szavalás, Tolsztoj-felolvasás, Háború és béke filmmaraton, Kutuzov-hasonmás verseny, és vélhetőleg őfelsége Nyikita Mihalkov sem fog tétlenkedni, ahogy az ilyenkor elvárható. Természetesen a blogunk is készül majd a jeles napon meglepetéssel.

Az ünnepségsorozat nyitányaként - nahát, nahát - egy nyitányról írok.

1 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek