Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Még szokatlanabb kiállítás Szentpéterváron...

Oroszországban rengeteg múzeum van, úgyhogy nem nehéz valami érdekeset, izgalmasat találni.

2 Tovább

Táncoló Pétervár

Nehéz dolga van annak, aki újat akar mutatni a szentpétervári turistalátványosságok képi megjelenítésében. A Téli Palota, az Auróra, a Nyevszkij proszpekt és a többi nevezetesség minden szemszögből, az év minden egyes napján, művészien és dokumentarista stílusban, ezerféleképpen le lett rajzolva, festve, fotózva, filmezve, videózva.

Vitalij Szokolovszkij gondolt egy merészet és megvalósította a Táncoló Pétervár fotósorozatot - mondhatnánk, ha nem tudnánk, hogy igazából lemásolt egy hasonló projektet, amit Jordan Matter szervezett az USA városaiban. Sebaj, ettől még jól néz ki és valóban megújítja a városfotózást, Pétervár tényleg izgalmasabbnak tűnik így - és néha ennyi is elég. Szokolovszkij az elmúlt két évben készítette a képeit, most éppen ki is állították az összeállítás legjobb darabjait a város közepén. Az eredeti koncepciótól - táncosok hétköznapi helyzetekben, "közöttünk" - erősen elmozdult az imitáció felé, de ezzel sincs gond, mert az igazi főszereplő, a város hitelesen alakítja magát.

0 Tovább

Szt.Pétervár Helsinkiből

Két-három éve követem PikkuVarpunen blogját, leginkább a képek miatt (a finnugor rokonság ellenére csak az időnkénti egy-két mondatos angol nyelvű összefoglalókat értem). A egy anya/ belső építész útját követem nyomon, hogyan rendezi be családja (van egy hároméves kislánya) lakását, majd az egész világot a letisztult skandináv design jegyében. Nemrég Szt.Péterváron járt (hisz az csak egy ugrás Helsinkiből), erről kérdeztem.

Since 2-3 years I'm following the PikkuVarpunen blog, mostly because of the pictures (nonetheless the common Finnugric origins of Hungarian and Finnish, I only understand the very rare 1-2 sentence summaries in English at the bottom of the posts). I am following the path of a mom/ interior designer, how she shapes their nest at home, and styles up the world around inspired by the clear-cut Scandinavian design. She was in St. Petersburg recently (hopped their from Helsinki), and this is what she shared with us.

Picture taken from/ a kép innen: http://pikkuvarpunen.blogspot.hu/

1. Which are your favorite 3 design products in Russia?

I really like Russian in it's traditional way, like babushka dolls, "swinging" nevalyashka dolls and women's traditional fur hats. I guess those aren't so "design" in that word meaning, but stylish those sure are.

0 Tovább

Hajam a fejemen, de hol a szakállam? - fodrászat Pétervárott

Hogy mi van a fejemen az legalább annyira számít, mint az, hogyan készül el. Leginkább az underground fodrászat érdekelne, persze nem tudom, hogy az, ha én vágom le a pasim haját az pontosan minek számít, vagy ha a haverok nyírnak egymás fejére különleges mintázatokat, illetve, ha szakképzett fodrászok egy lakásban fogadják a vendégeket (ezt is szerettem). Kísérletező alkat vagyok és hűtlen, nem ragaszkodom egy valakihez, inkább több helyen tartom a vasat: kedvemtől függően választok, az dönt, hogy éppen milyen fejre- hangulatra vágyom. A profizmus sok mindenen múlik, de tanulható, a kreativitással és a valódi formaérzékkel azonban a legdrágább szalonokban sem bír minden egyes fodrász. Kellemes, ha nem fárasztanak le vágás közben túl személyes élettörténetekkel, vagy üres fecsegéssel (miközben aggódva figyelem, hogy pletyizés közben vajon tudja-e mit művel a hajammal), és az is jó, ha a mellettem ülőt sem kell feltétlenül hallgatnom. Mindehhez jön maga a hely: jó érzés szép, megkomponált belső térben lenni, ötletes részleteket megfigyelni, érdekes magazinokat lapozgatni. Ki nem állhatom az esetlegességet, a vizualitás teljes kizárását, vagy az ízléstelenséget, egyszerűen attól félek, hogy ennek megfelelően fogok én is kinézni: a trendek idétlen koppintása és a régtanult technikák alkalmazásának eredménye lesz a fejemen, és majd csattal, lófarokkal kell a végeredményt takargatva járnom.

Ugyan az én pasimat képtelen vagyok rávenni arra, hogy ne csak a pénz számítson, ha olló alá (ahh, sőt borotva szárazon (!!!!)) tartja a fejét (ezért inkább meggyőztem, hogy maradjanak meg a fürtök, időnként random igazítok rajta), de igenis vannak férfiak, akiknek számít a hajuk, és számít, hogy hol vágatják. Kifejezetten férfifodrászt nehéz találni, hiszen legtöbben egyenhajat nyírnak.

0 Tovább

Moszkvai metródömping: 2020-ig 70 új megálló

A városatyák komolyan hozzáláttak a moszkvai tömegközlekedés helyrepofozásához. Szergej Szobjanyin egyik nyilatkozatában úgy fogalmazott, bár a metró a moszkvaiak büszkesége, meglehetősen elmaradt a város növekedésétől, amit sürgősen orvosolni kell… ez nem jelent mást, mint másfélszeres bővítést: 2020-ig 150 km új szakasz, 70 új állomás, 7 új és 8 felújított járműtelep és három kibővített felszíni előcsarnok, ezzel az eddigi 305,7 km-es összhosszúság 451,2 km-re, az állomások száma pedig 185-ről 252-re ugrik.

A tervek 2022-ig

0 Tovább
«
123

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek