Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Portrék a filmből: Szergej Bermenyev

Szergej Bermenyev hírességek fotózására adta a fejét: mind Oroszországban, mind szerte a világban. Portréfotói bejárták a nyomtatott és online sajtót, most a film világának bűvöletében válogattam ide egy párat.

Okszana Okinysinát láthattuk a Jampecekben és a legutóbbi Viszockij filmben (Köszönöm, hogy élek) az OroszOkBlog filmklubban.

Viktor Coj hasonmásával május 28-án találkozhatunk a filmvásznon legközelebbi filmklubos eseményünkön (Kino Café este 7.35).

A Viszockijt alakító Szergej Bezrukov, akit a Mérkőzés című filmben is láthattunk (a filmklubban):

Andrej Koncsalovszkij és Robert de Niro barátsága:

A varázslatos Tarantino:

Jack Nicholson

Jevgenyij Mironov

0 Tovább

Mindeközben Szocsiban...

...épül-szépül az olimpiai falu, az eddig teljesítmények és kihívások bemutatására két hete került sor, az évente megrendezett: Szocsi Befektetési Fórumon. Az esemény lezajlott annak rendje és módja szerint, többezer (9ezer a tavalyi 7ezer után a hírek szerint) résztvevővel, köztük 4o ország, és 55 oroszországi körzet képviselőjével: üzletemberek, befektetők, helyi és felsőbb kormányzati tisztviselők társaságában díszes társaságában. Ezúttal a hokimérkőzések számára épült gigantikus méretű Bolsoj, azaz nagy (van kicsi is) jégpalotában, került sor a neves találkozókra, bemutatókra, brífingekre és prezentációkra (ld fent).

Az önkormányzatok és befektetők standjai különleges bemutatókkal készültek, a legérdekesebb látványosságnak azonban a síparadicsom (Lago-Naki) makettje bizonyult. A makett gyurmafigurái ugyanis nyílt színen szerelmeskednek a parkolóban, vagy éppen a medence közepén, a sípályán pedig maga a félelmetes és gigantikus hóember rabolja el hátára vetve a gyanútlan turistákat.

A Kubany adminisztratív körzet hivatalos bejelentése szerint fogalmuk sincs hogyan kerültek a vidám gyurmafigurák a makettre, azonban PR fogásnak remeknek bizonyult, hiszen szociális hálók kedvelt témája lett a képek posztolgatása. A makettet elkészítő Maklarin építészeti iroda munkatársai szerint a figurák az elfogadott változaton is rajta voltak.

0 Tovább

Szzzzalto

Hopp-hopp-hopp...Salto mortale.

0 Tovább

Puskagolyó és cári szögek. Szolíd és szelíd ökobútorok Denis Milovanov-tól

Denisz természetes módon kiszáradt, kicsavart, kidőlt fákból, farönkökből alkot. Keze alatt a fák új életre kelnek, hiszen a szabadban elkorhadnának, így pedig kiváló nyersanyagként csodálatos ülő-alkalmatosságok születnek belőlük. A fák 25o-3oo évesek. A bútordarabok egyben funkcionális szobrok, igaz, elsősorban beltéri használatra készülnek.

A fa természetes erezete érvényesül, az alkotó csupán a hangsúlyokat helyezi el rajta. Denisz érti, olvasni tudja ezt a könyvet: az erezet elárulja a fa korát, bőséges és szűkös esztendőit, a finom részekben ottragadt puskagolyókat, korábbi évszázadok bevert szögeit.

Denisz Moszkvában él, de a város körüli erdőkben bőségesen talál nyersanyagot. Munkái felkapottak a nemzetközi sajtóban, igaz, már az oroszországi orgánumok is felfedezték, írt róla a Forbes, a Contemporist, az Elles Decor, az Inhabitat, HomeDec, stb.

Denisz szerint Oroszországban elsősorban azt keresik, ami drága, költségesen előállított és 'gazdagon mutat'. Az ő alkotásai azonban egészen másról szólnak, az organikus, eredeti szépségről, és az anyagok körforgásáról. Az első kollekciót a tengerentúlra adta el: Amerikába.

Denisz a face-en:

0 Tovább

Csomagolás - Made in Russia

Óriási hír, hogy végre fapadossal is elérhető lesz Moszkva Budapestről, igaz, jegyet még nem sikerült rá váltanom, de már ott van az olcsó légitársaság desztinációs listáján (frissiben megnéztem).

Moszkvában biztosan nem hagynám ki az orosz és szovjet csomagolás történetét bemutató retrospektív kiállítást a Design Múzeumban (augusztus 18-ig tart meghosszabítva). A kiállítás a forradalom előtti orosz ipar termékeitől a szovjet időkön át napjainkig öleli fel a csomagolás történetének becses darabjait.

Itt van például a legendás szovjet parfüm, a Krasznaja Moszkva, igazi laposüveg, kicsit cifrázva:

0 Tovább
«
12345

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek