Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miroszláva és a divat

A divatvilág legbájosabb alakja Miroszláva Duma: mindig őszinte a mosolya, és természetesen "pózol". Talán az is a titkainak egyike, hogy magassága (jóval) 16o cm alatt van, amit nagyon ügyesen használ, sőt kihasznál. Angyali arc, őzike szem, törékeny, kislányos alak. Nem, Miroszláva nem modell. Ő az, aki a másik oldalon mozgatja a szálakat, aki a kulisszák mögül és a nézőközönség soraiban figyeli és elemzi a divatvilág történéseit. Az orosz Haarper's Bazaar volt főszerkesztőjéről van szó, aki manapság szabadúszó újságíróként, divatkritikusként, és divattanácsadóként működik, egyéni stílusával a divatvilág egyik címszereplője, 'stílusikonja'.

0 Tovább

A szép, a rossz és a csúf — Celebek a Dumában

Putyin megválasztásával véget ért a választási szezon Oroszországban, a következő öt évben, ha minden a tervek szerint megy, nem történnek komoly változások a politikai elit összetételében. Bár a vezetés odafigyel, hogy a tűz közelébe komolytalan ember ne kerülhessen, a Duma 450 tagja között számos meglepő, sokszor itthon is ismert névvel találkozhatunk.


Sportolók

A népszerűségen kívül aligha játszott más közbe a képviselő-jelöltek kiválasztásánál, ám ha mégis kategorizálni kellene a Dumába bekerült sportolókat, mondhatnánk, hogy vannak a szépek (Alina Kabajeva, Marat Szafin), az okosak (Anatolij Karpov) és Nyikolaj Valujev.


Hosszas töprengés után sem tudtam rájönni, vajon mi vette rá az Egységes Oroszország pártvezetését, hogy a listára tűzzék Valujev nevét is, hiszen a rossz nyelvek már eddig is gombnyomogató majmoknak hívták a képviselőket. Bár dulakodásban és nagy tömegben biztos sok hasznát lehet venni a nehézsúlyú bokszolónak.

1 Tovább

Sok a Duma – Brutális pofon vagy masszív csalás

A szavazatok 96 százalékos feldolgozottsága mellett lényegében biztosra mondható a vasárnapi orosz parlamenti választások végeredménye. Az Egységes Oroszország a szavazatok kicsit kevesebb mint felével, a mandátumok kicsit több mint felét gyűjtötte be. A választásokról szóló híreket két téma dominálja, a Kreml által elszenvedett csúfos vereség és a masszív választási csalás - legtöbbször a kettő együtt, ami azért furcsa, mert megfeledkezik a tényről, hogy egy választást elcsalni tulajdonképpen egyáltalán nem nagy kihívás.

A legfőbb demokratikus intézmény ugyanis alapvetően gyenge lábakon áll, hiszen megkívánja, hogy egy hatalmi csoport se használja ki az alkalmat és manipulálja az eredményeket a szavazatok leadása, számlálása és összegyűjtése által alkotott hosszú és sérülékeny folyamat közben. Egy komplett választás elcsalása persze igényel némi szervezettséget, de ne legyenek kétségeink, ami Lukasenkának vagy Kadirovnak megy az Putyinnak is menne ha nagyon akarná.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek