Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Garázs a Gorkij Parkban. Dása Zsukova projektje

Az oligarcha feleségekről tudjuk, hogy szépek. Azt is tudjuk, hogy szeretnek pénzt költeni. Az sem nagy újság, hogy a divat világában sikeresek: hiszen legtöbbjük (ex)modell és szereti a szép ruhákat viselni, tervezni, vagy éppen írni róluk. A művészeti mecenatúra üdítő jelenség a palettán, pláne, ha az Egyesült Királyság harmadik leggazdagabb embere (néhány éve még a leggazdagabb) pénzeli, méghozzá Oroszországban.

Gigantikus projektbe fogott Dása Zsukova, a focicsapatáról, és a világon a legnagyobb jachtjáról elhíresült Roman Abramovics párja. A harmincegy éves Dása Moszkva egyik legmerészebb és véleményem szerint legmarkánsabb beruházását hozta tető alá: valódi, friss, ropogós Kortárs Művészeti Központtal ajándékozza meg Oroszország fővárosát, méghozzá olyan helyszínen, ami több mint húsz évtizede csupán fáival lehel friss levegőt a szmogos fővárosi keringésbe.

0 Tovább

Playboy nyusziból divatszerkesztő - Fogj egy oligarchát és fuss!

Fogj egy oligarchát, és fuss! lehetne a címe Jelena Perminova új életének. A szibériai szépség tizenhét évesen drogdílerkedésbe keveredett, akkori, tizenöt évvel idősebb pasija őt használta fel kiskorúként diszkódrogok terítésére a helyi menő klubokban. Jelena édesapja akkor gondolt egyet, és írt az egyik Duma-képviselőnek, aki éppen akkoriban terjesztett elő egy enyhítést szorgalmazó igazságügyi javaslatot. Alexandr Lebegyev mellesleg az egyik legbefolyásosabb oligarcha, ex-KGBs, Oroszországban (Mihail Gorbacsovval) az ellenzéki Novaya Gazeta (ennek volt szerkesztője, riportere Anna Politkovszkaja) egyik tulajdonosa.

0 Tovább

Russian Style. Orosz lányok a kifutón

Az orosz lányok egyre határozottabb hangot képviselnek az európai és a világ haute couture világában, modellek, tervezők, és a milliárdos feleségek révén, akik előszeretettel viselik a befutott, klasszikus nagytervezők mellett, honfitársaik brandjeit is.

Gyönyörű kollekciót dobott a párizsi haute-couture elé a modellből tervezővé avanzsált Uljana Szergejenko. A ruhák mintha a cári idők nosztalgiáját idéznék, ötvözve Audrey Hepburn bájával, és egy csipetnyi szovjet diszkrécióval. Uljana ugyanakkor az orosz stílus erőteljes képviselője, kendők, hosszú-szoknyák, hajfonatok, kucsmák a Russian style stilizált jegyeit viselik.

Uljána egy évvel ezelőtt indította útjára saját brandjét Moszkvában, és igazán remek fogadtatásban részesítette a szakma. A jelenlegi kollekció már a harmadik, az első kettőt Moszkvában mutatták be. Az ex-modell tudja, mi a siker titka. Milliomos feleségként (az orosz biztosítási piac oligarchája, a Roszgosztrah vezetője, Danyiil Hacsatúr a férje), és modellként először gyűjtőként vált ismertté, majd kifinomult ízlését a gyakorlatban is bemutatta. Az orosz Glamour legfontosabb trendsetternek kiáltotta ki, és mostanában felkerült a legjobban öltözött hírességek listájára, többek közt az első helyen álló Kate Middleton után, ami lássuk be, nem kis teljesítmény sem pénz, sem stílus tekintetében.

Uljána úgy tűnik, kapcsolatait is ügyesen használja, a férjtől eltekintve is, korábbi fotókon számos partin barátnőjével Kszenyija Szobcsákkal (ld fenti fotó) és holdudvarával volt látható. Legutóbbi párizsi bemutatójára pedig (ami rögtön a Chanel kollekció után következett) jó előre megteltek a helyek, az orosz tehetős közönségnek köszönhetően, akik mind kiváncsiak voltak az új születendő csillag költeményeire.

1 Tovább

Ki a legszebb orosz olimpiai sportoló?

2008 érmesei és 2012 indulói közül válogattuk össze, íme a top10. Kihagytunk volna valakit? Írd meg!

10. Olga Kanyiszkina

2008-ban győzött a 20 km-es gyaloglásban, a londoni versenynek is ő az abszolút esélyese. A 27 éves, mordvinföldi atléta 40 kiló vasággyal, de iszonyúan szívós.

Olga a pekingi esőben

Olga az aranyéremmel

Olga divatlapnak pózol

4 Tovább

Orosz feleség

A mindent elsöprő szerelemről másnak Rómeó és Júlia jut eszébe, nekem Anna Karenina. A szenvedélyről sokan Sharon Stone-ra asszociálnak az Elemi ösztönből, én Tatjana-ra az Anyeginből. A hűségről nekem nem Lessie, hanem Fekete fülű fehér Bim ugrik be elsőre. Többségük (a háromból kettő) belehal kínzó érzelmeibe. Számomra ez természetesen nem arról szól, hogy ennyire gyengék lennének, hanem ellenkezőleg. Saját tapasztalataim szerint az oroszok erősek, bátrak, bevállalósak. Legalábbis, ami az érzelmeket illeti, mindenképpen.

5 Tovább
«
12

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek