Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hatalom és foci: Meccs életre-halálra

Silvester Stallone kivédi a tizenegyest, a boldog csapattársak örülnek, a győzelmi mámortól önnön erejét felismerő tömeg körbeveszi őket és kimenekíti a nácik karmai közül. Így ér véget Menekülés a győzelembe című 1981-es film, amit Andy Vajna hozott össze. Azt lehetett tudni, hogy a Két félidő a pokolban című Fábri-film alapján készült ez a hurráoptimista kicsengésű sztárparádé (bezzeg az eredeti, 1961-es verzióban a végén az egész csapatot lelövik), csak azt nem értettem sosem, hogy miért a kapust tették meg főszereplőnek. Persze, egy amerikai színészről nehezen hinnénk el, hogy labdába tud rúgni Pelé, Ardiles vagy Bobby Moore mellett, de a praktikus okok mellet az is kiderült, hogy ez a mozzanat volt a legvalóságosabb az egész filmben. Tényleg a kapus volt a kulcsfigura. Mármint abban a történetben, ami alapján kitalálták ezeket a háborús-focis filmeket.

0 Tovább

Gyenyiszov, a komiszov

Nagyon úgy tűnik, hogy az Anzsi Mahacskala focicsapat története éles fordulatot vesz (konkrétan vége), amiben komoly szerepet játszott Igor Gyenyiszov, a tehetséges és/de balhés középpályás.

Képzeljünk el egy olyan országot, amelyik szereti a focit és amelyiknek a politikai vezetője imádja a sportot, kedvenc csapata pedig két-három évente megnyeri a bajnokságot. Elképzeltük?

0 Tovább

Az orosz válogatott asszonyai

A sikeres férfiak mögött mindig egy nő áll. Vajon igaz ez? Nézzük meg, hogy áll az orosz válogatott e téren. Képek és információk a feleségekről, barátnőkről. Meg egy naptár...


Roman Sirokov (1981-), Deutsch Tamás druszája, avagy Mr. Twitter. 2007-ig csak ritkán mutatkozott kiemelt meccseken, 7 év alatt 6 csapatban játszott. 2007-ben került a Zenithez, középhátvédként játszik. Nehezen fogadták el a magasabb osztályokban, 2011-től van emelkedőben a csillaga. Feleség Jekatyerina, egy gyermekük van, Igor.

2 Tovább

Bunyó és rasszizmus – Orosz ultrák az EB-n

A foci EB nyitónapján, pénteken, az orosz válogatott 4-1-re legyőzte Csehország csapatát. A szbornaja mellett bemutatkoztak az orosz szurkolók is. Tizenkét orosz drukkert köröz a rendőrség a biztonsági emberekkel történt összecsapásuk miatt. Két orosz állampolgárt - egy 41 éves nőt és egy 27 éves férfit - két évre eltiltottak a lengyel stadionok látogatásától, méltatlankodásuk jutalmául, mivel tekintettel erősen ittas állapotukra nem engedték be őket a meccsre. Másik négy orosz szurkolót egy wroclaw étteremben kiprovokált verekedés miatt keresnek. A lvovi fan-zone-ban a helyi különleges erőknek kellett beavatkozniuk, hogy megakadályozzák az orosz és ukrán drukkerek konfliktusát. Írásunkban számba vesszük az orosz focihuligán múltját és jelenét és szót ejtünk arról, miért kell szurkolni, hogy mindenki túlélje a holnapi napot.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek