Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A leghíresebb orosz börtön

Idén kétszázharminc éves Oroszország egyik leghíresebb börtöne a Vlagyimirszkij Central. A vlagyimiri központi börtön egy méltatlanul kedvelt sanzonról ismert Oroszország-szerte, pedig raboskodott itt Sztálin fia, sógornője, a Sztálingrádnál legyőzött német Paulus tábornok, sőt Kádár János is.

0 Tovább

Lávalesőben Kamcsatkán

A Tolbacsik nevű aktív vulkánról viszonylag keveset hallani itthon, az elméletem szerint egyébként azért, mert Záhonytól még 7820km-re keletre van (légvonalban), a Kamcsatkai-félsziget túlsó oldalán. A frappáns elnevezésű Lusika33 fotóblog kalandorai azonban szerencsére nem csak hallottak a Tolbacsikról, hanem fel is másztak rá, hogy az alábbi csodás képekkel szórakoztassanak minket.

0 Tovább

A világ első metrógalériája

A moszkvai metróban a közhiedelemmel ellentétben nem csak az állomások számítanak komoly látványosságnak, hanem gyakran maguk a metrószerelvények is. Többet bizonyos személyek vagy események tiszteletére neveztek el, s néhány "tematikus szerelvény" is közlekedik Moszkva alatt, ilyen az "Akvarell" elnevezésű metró-galéria.

0 Tovább

Idill a metropoliszból

Moszkvában hivatalosan több mint tizenegymillióan laknak. Becslések szerint az illegális bevándorlókkal együtt ez a szám ennek akár a másfélszerese is lehet. Ráadásul a vízfejű ország fővárosának komoly ipara is van. Tizenötmillió szomszéd és rengeteg gyár mellett nehéz egy meghitt helyszínt találni a kikapcsolódásra és bizony el kell viselni, ha egy óriási kémény néha eltakarja a napot. Ezt a témát boncolgatják Aleksandr Gronszkij képei, melyek harmadik helyet értek el a Daily Life-kategóriában az idei World Press Photo kiállításon.

3 Tovább

Pétervár két arca

képek 2011 júliusban és 2012 februárban készültek.

0 Tovább
«
12

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek