Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Természetgyógyászat mesterfokon: a kerozin, a vizelet és a varangyos béka

Hogyan fogjunk hozzá szervezetünk salaktalanításához? Mit tegyünk, ha fáj a fejünk, vagy nyomást érzünk a hasunkban? A népi, hagyományos és nem hagyományos módszerek mindenre választ adnak. Ha hangszálgyulladásban szenvedünk, csak leheljünk rá egy Teherán környéki varangyos békára, ha pedig kinövések éktelenkednek a testünk hajlataiban egész biztosan polipok tanyáznak bélrendszerünk labirintusában. Az orosz természetgyógyász-celeb, Genagyij Malahov, alias Genyesa holisztikus rendszerben gondolkodik. Nemcsak az emberi testet tekinti egységes szervezetnek, hanem módszereit illetően is elmondható, hogy a karmikus energiáktól kezdve az imádságon át a gyógyteákig a gyógyítás minden eszközét rendszerébe építi, egyet kivéve: az orvosi medicinát.

Malahov igen erősen szembehelyezkedik az orvostudománnyal, leginkább az ellátás minősége, a műhibák, a félrevezető diagnózisok magas száma miatt. Oroszországban ez utóbbi jelenségek magas aránya, az emberek számára elérhető állami szolgáltatások alacsony színvonala, és botrányos működése némileg indokolttá teszi a légy ura önnönmagad testének - filozófiát, és igen széles tömegek igényeire válaszol a testünk működését és gyógyításának lehetőségeit szuggesztív és közérthető bemutatása.

Malahov eszközei egyszerűek, könnyen elérhetőek, nem kellenek drága gyógyszerek, sem költséges kezelések, látszólag. Vizelete ugyan mindenkinek van, amiből kedvére készíthet párlatot belső használatra, vagy az ételt-italt megvonó böjtölés sem kerül semmibe, de kifejezetten repülőgépekhez használatos kerozint kicsit nehézkesebb beszerezni. Az orvosok és az egyház természetesen igyekszik véget vetni az 'ámokfutásnak', a gyógyszeriparnak nem szerencsés az alternatív módszerek ilyen széles körű terjesztése. Aggodalmuk nem hiábavaló, Malahov egész birodalmat épített ki, tévéműsora rendkívül népszerű volt, könyveit, termékeit nagy sikerrel árulja az orosz nyelvű piacon táplálékkiegészítők reklámjai például könnyen kapcsolhatók az egészséges életmód retorikájához. Genyesa tervei nem állnak itt meg:MLM-hálózatának kiépítéséről, illetve saját tévécsatorna létrehozásáról tárgyal.

2 Tovább

Jevgenyij Griskovec, Folyók

Egy közhely: nem vagyunk egyformák. De igaz! Még egy: a korral előrébb haladva egyre nehezebb felkelteni az ember érdeklődését. Legalábbis rám ez is igaz. Éppen ezért, ha ez mégis megtörténik velem, az meghat, átjár, feltölt és boldoggá tesz. Na és mert, bár mind mások vagyunk, de a közhelyek mégis többnyire mindenkire érvényesek (feszülő ellentét), gondolom, hogy nemcsak nekem okoz nehézséget valami ütős, új értékre találni a kulturális kínálatból. Rengeteg orosz kortárs író van, de honnan tudhatnám, hogy melyik fog felrázni, magával ragadni, elvarázsolni… Hogy biztosra menjünk, javasolom, válasszuk a fiatal szibériai bölcsész-író-előadóművész-dramaturg-pantomimost, Jevgenyij Griskovecet.

0 Tovább

Az oroszok hollywoodi szemmel – az összes sztereotípia egy helyen

Mindenki látott már olyan középszerű hollywoodi filmet, ahol a bátor amerikaiak a velejükig romlott kommunista oroszokkal harcolnak. Az ellenség nem egyszer tört oroszsággal beszélve, nevetséges kosztümökben ugrálva szolgálják a gonoszt. Az alábbi, a '80-as évek James Bond-kliséire és általában Hollywood sztereotípiária építő rövid paródia felhőtlen szórakozást nyújt. Nem is csoda, hiszen megvan benne minden amire egy jó filmnek szüksége van: medve a tárgyalóasztalnál, őrült orosz alkoholista és John Malkovich. 

(Az eredeti felirat angol nyelvű, ugyanakkor a feliratfordító nagyszerűen képes visszaadni a sokszor teljesen értelmetlen halandzsát.) 

1 Tovább

Elnök lehetett volna Stirlitz

Amikor aktuális volt írtunk a télről, most pedig itt az ideje, hogy írjunk a tavaszról. És ha tavasz, akkor … Nem, nem, nekem nem rögtön a jól ismert rím jutott eszembe, hanem gyermekkorom vasárnapi ebédjeinek hosszú időn át elmaradhatatlan kísérője, a szovjet filmsorozat, a Tavasz tizenhét pillanata. "Az idő soha-soha meg nem áll, az órák róják szüntelen az útjukat….". Főszerepben Vjacseszlav Tyihonov, Bicskei Tibor…beszélő(!) Both Béla.

http://www.youtube.com/watch?v=EciyFt5EqaI

4 Tovább

Zsirinovszkij visszavág. Pugacsova és Prohorov az elnökválasztás kapujában

A tömegszórakoztatás nagyjai mindig is összefonódtak a politikával. Aki ügyesen forog politikai berkekben, díjakat szakíthat, szereplési felületet kaphat, pozíciókat szerezhet állami, önkormányzati finanszírozású művészeti intézményekben. Ha a tömegeket szórakoztató díva jelentős érdekeltségekkel bír a szórakoztatóiparban és kapcsolódó iparágakban, politika és üzlet menthetetlenül összfonódik.

A Pugacsova család (múlt heti bejegyzés itt) kiterjedt birodalmat mozgat Oroszország-szerte és a határokon túl is, az ex-Szovjetunió oroszajkú közönsége hatalmas felvevőpiacot jelent, nem beszélve arról, hogy nem egyszemélyes brandről beszélünk, és nem is csupán a szűken vett családról, azaz az énekespacsirtaként ugyancsak karriert befutott Krisztina Orbakajtéről (lánya), a lassan kiöregedett, és elhülyülő Kirkorovról, annak a szórakoztatóiparban futtatott aranytorkú szeretőiről, illetve a beújított férj és annak kapcsolatairól. A gépezet részének lenni akár fejestül, akár csak 'barátként' megéri. Lásd példának a két és félévtizede még a vörös lobogók és egy hadseregnyi úttörővel és népruhás komszomolistával a háta mögött Lenin, Párt, Komszomol-t éneklő Szofia Rotarut, akivel Pugacsova (akinek egyfajta vagányként betiltott klipje volt) születésnapi banzáján madonnásan összecsókolózik TATU híres Nasz nye dagonyjat című számát előadva (a számot They not gonna get us angol verzióban ismerik az ex-szovjet világon túl).

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek