Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sztálin nyolcadik leánya

Születési ideje: 2006. Tartózkodási helye: Moszkva. Születési neve: Triumph Palace. A moszkvai klasszicista vagy sztálini ampír stílusban 1940 és 1950-es években emelt magasházakat szokás egyszerűbben "a hét nővér"-nek nevezni. 2006-ban újabb taggal bővült a család, őt szeretnénk most bemutatni.



0 Tovább

Szép házak - oligarcháknak

Rubljovka nemcsupán egy utcanév, Moszkva legsikkesebb kerületét nevezik így hétköznapiasan, ahol a gazdagok és szépek húzzák meg magukat kastélynyi villáikban. A belváros már-már elviselhetetlen zaja és levegője elől ide menekülnek azok, akik a legdrágább ingatlanokat vásárolják, illetve építtetik meg. A mérce az autók márkája, és mennyisége, az őrző-védő szolgálat embereinek száma, illetve a feleség és a személyzet szépsége. Az út mentén a hirdetések itt nem életbiztosítást vagy sört kínálnak, hanem franciaországi borászatot, mediterrán tengerparti ingatlant, vagy éppen Jaguárt, esetleg filippinói háztartási munkaerőt (bébiszittert, házvezetőnőt). Néhány évtizede még nagyrészt erdő borította a környéket, bár akkor is a kiváltságosok üdültek itt dácsáikban. Ma már hatalmas kihasított területeken, magas, bekamerázott kerítések mögött bújnak meg a villák többhektárnyi 'kertekkel' övezve. Lássuk, mi van a kerítés mögött...

Ez itt Ilona Stolie háza. Ilona rigai lány, aki egy nagyon sikeres vállalkozó feleségeként manapság fotózással üti el az idejét, és azzal, hogy régiség kereskedésekben art deco cuccokat kutat fel (hm, milyen eredeti), valamint bedobta ezt a kis klippet is az orosz poppiacra (állítása szerint zeneiskolába járt még a jogi egyetem előtt).

0 Tovább

Drága Moszkva

Moszkva régóta előkelő helyen szerepel minden olyan rangsorban, amely a legdrágább városokat hasonlítja össze. Nehéz mindezt elképzelni annak alapján, hogy a hetvenes-nyolcvanas években rögzült képpel próbáljuk összehasonlítani. Csakhogy Moszkva elképesztő változáson ment át: szállodák, bevásárlóközpontok, irodaházak, vendéglők tucatjai épültek-épülnek. Egy-két olyan ingatlanprojektet mutatok be, amely azt bizonyítja, hogy nem csak pénz, de ízlés is akad arrafelé.

Miután Moszkva a történelem századai által alakított város, a Kreml által dominált mag körüli körgyűrűs szerkezetben fejlődő városrészeket nehéz presztízs szempontjából osztályozni. Az elit és az őket kiszolgáló ingatlansosok számára három út tűnt járhatónak: a) kiköltözni a városon túl (erről majd máskor); b) minél közelebb kerülni a történelmi belvároshoz; c) az egyik városrészt valamilyen tulajdonságánál fogva addig ajnározni, amíg mások el nem hiszik, hogy az a tuti.

Az ingatlanszakma belső versenyén 2011-ben a legjobb elitberuházásnak járó díjat az Olasz Negyed fantázianevű lakóépület kapta, nem véletlenül. Moszkva belvárosában, a kiskörútról nyíló Fagyejev utcában épülő ház - szakkifejezést használva - eszement szép.

2 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek