Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Korrektúrázni Tolsztojt

Amikor Lev Tolsztoj ükunokája, az újságírónő Fjokla (született: Anna Nyikityicsna), az internet népéhez fordult azt remélte, hogy kis szerencsével sikerül elég önkéntest találnia ahhoz, hogy fél év alatt végezzenek Tolsztoj teljes életművének újralektorálásával. Aztán pár napon belül jelentkezett vagy háromezer ember, akik végül két hét alatt végeztek a 46 800 oldalas melóval.

0 Tovább

Állami cenzúra, de csak a gyerekek érdekében!

A nyári uborkaszezon egyik legnagyobb botrányát kiváltó esemény Oroszországban a "gyerekek káros információktól való megóvása" fedőnevet viselő törvény elfogadása volt. A károsnak ítélt honlapok feketelistázása és törlése kapcsán azonban komoly politikai és szakmai aggályok merülnek fel. Az orosz Wikipedia például egynapos elsötétítéssel tiltakozott az internet cenzúrázására tett kísérlet ellen.

0 Tovább

Elmentek a szovjetek, jönnek az oroszok

És most nem a katonákra gondolok. Hanem arra, hogy az orosz üzletekben is lassan kicserélődtek a termékek, új cégek új márkái jelentek meg. Ráadásul az új cégek elég gazdagok ahhoz, hogy komoly brandeket tudjanak felépíteni, simán megfizetnek egy sztárdizájnert, aki megformálja nekik a márkát, olyan kampányokat pakolnak a márkák mögé, hogy lassan elhalványítják a szovjet idők legendás termékeinek emlékét.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek