Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A másként bolond ballagás

Nehéz eldönteni, hogy az iskola befejezése tényleg hatalmas esemény egy fiatal életében, vagy csupán kitűnő alibi kibújni a bőrükből, mindenesetre tény, hogy széles körben gyakorolt szokás az utolsó iskolai napon megőrülni a diákoknak. Nálunk (vidéken) nagy hagyománya van a bolondballagásnak. Az országunk sokszínű kultúráját kevéssé ismerő külföldiek és a szokásokat ismerő, de el nem fogadó öregek megbotránkoztatásának nagyszerű módja a csendes kisvárosi lét felpezsdítése a várost ellepő, tarka rongyokba öltözött ordibáló fiatalok seregével. Nagyjából ez lehet a célja az orosz Utolsó csengetés ünnepének is, bár ott a dolgok némileg összemosódnak.

2 Tovább

Sztálin-kultusz. Ma

Moszkvai tudósítónk a győzelem napján a városban barangolva a Kommunista Párt rendezvényébe botlott. Egyik-másik képről nehéz megmondani, hogy 2012-ben vagy hatvan évvel korábban születtek.

0 Tovább

Éljen május elseje! - Képek a Szovjetunióból

Az, hogy a munka ünnepének gyökereit az Egyesült Államokban kell keresni nem gátolta meg a Szovjetuniót abban, hogy már rögtön az októberi forradalom után pirosbetűs ünnepnek nyilvánítsák május elsejét, bár a szabadnapot beárnyékolta a felvonuláson való kötelező részvétel. Az alábbiakban, május elsején készült képekből válogattunk. A korai képeken (kutyás-biciklis) katonák és rezesbanda, később vidám kisgyerekek és eltökélt sportolók masíroznak. Búcsúzóul Brezsnyev integet a tribünről. Bónusznak megidézzük Sztálint.

2 Tovább

Patyomkin öröksége

Oroszországban megfigyeltem egy érdekes jelenséget. Ahelyett, hogy hatalmas reklámfelületekké alakítanák építkezésekkor a homlokzatot, Patyomkin-módra eltakarjak azokat.

A Moszkva folyónál

0 Tovább

A hónap legjobb orosz képei

Bár a Nap lassan leborotválja felhőszakállát itt a tavasz a hét még mindig nehezen indul. Ezt megkönnyítendő összeválogattuk a hónap öt legjobb képét az orosz netről.

0 Tovább
«
12

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek