Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Shana tova!

Egy kis ízelítő mindazoknak, akik (még) nem jutottak el a Zsidók  Oroszországban - a hagyományok újjáéledése c. kiállításra az Orosz Kulturális Központba.

A pici még nem tudja, hogy a szentséges pillanatban be kell csukni a szemet, hogy kizárva a külső fényeket be tudjuk fogadni istent.

Az első tincsek levágása 3 évesen - nagy ünnep, igazi upsherin.

 

Együnk Újévkor almát és mézet, hogy kerek és édes legyen az előttünk álló év.  

Boldog Új Évet kívánok minden zsidónak, nemzsidónak és azoknak, akik még nem döntötték el!

0 Tovább

Eltűnő remekművek

Ezzel a címmel érkezett hozzánk egy orosz vándorkiállítás egyenesen Ljubljanából és szeptember nyolcadikáig marad itt. Egy csepp Oroszország. Fotóplakátokon mutatják meg hogyan hoztak rendbe több-száz éves különleges faházakat, fatemplomokat, faépítményeket.

0 Tovább

Egy állati érdekes kiállítás

Az orosz filmnapok csak most kezdődnek a Puskin moziban, a "140 éve született Rahmanyinov és Saljapin" című kiállítás pedig most ér véget az Orosz Kulturális Központban.

0 Tovább

Orosz útra születtek

Február 21 és 24 között zajlott a Moszkvában immáron másodszorra megrendezett nemzetközi terepjáró-kiállítás, ahol 45 cég képviseltette magát. Az orosz cégek fejlesztéseit elnézve többen is így nyilatkoztak: mindent megtesznek, csak hogy az utakat ne kelljen javítani. (Főleg az olyanokat, amikről korábbi posztukban is olvashattak.)

A teljesség igénye nélkül nézzük hát a mindenütt eljáró orosz csodák közül néhányat:

Hernyótalpas Niva

0 Tovább

Legjobb orosz fotók 2012-ből

Makszim Bukin: Hatalom

Ma nyílik mega 2012-es év legjobb orosz fotóit bemutató kiállítás a Vinzavodban. A Vinzavod egy - önleírásuk szerint az első és legnagyobb - kortárs művészeti központ Moszkvában, a Kurszki pályaudvar szomszédságában, egy régi borászati üzem épületében (innen a név). Azt, hogy a legjobb fotókat fogják kiállítani onnan tudják, hogy 2008 óta minden évben kiírnak egy pályazatot, amire tavaly 569 településről 25 239 fotó érkezett, ebből választották ki öt kategóriában - környezet, építészet, emberek, hétköznapok/történések és stílus - a legjobb 365 képet.

Szerencsére online is megtekinthető a kiállítás, de aki teheti, nézze meg élőben, Moszkva mellett bemutatják még a képeket Pétervárott, Permben, Novoszibirszkben és Párizsban is.

Íme egy kis ízelítő.

1 Tovább
«
12

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek