Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szocsi Naptár

Bő két hónap múlva, február 7-én kezdődik a Szocsi Téli Olimpia, 100 nap múlva pedig a Paralimpia, itt volt már az ideje, hogy megjelenjenek a kapcsolódó furcsa tárgyak.

Andrej Taruszov elképzelése szerint az olimpia gondolatát legjobban az amerikai pin-up girl rajzok, a szovjet propaganda plakátok és a mai közösségi oldalakon megosztott bölcsességgel ellátott fotók édeshármasa fogja kifejezni. Ennek szellemében alkotta meg téli olimpia naptárát. Van egy tippem, hogy a melegekről a hivatalos anyagokban még ennyire sem fog szó esni, mint itt a naptári versikékben, sőt, a legendás CCCP-melegítő sem fog előkerülni.Egyébként Taruszov tényleg megkereste az orosz szervezőbizottságot, de azok elhajtották a szexi naptárkoncepciójával együtt, ők maradnak a medvéknél, nyusziknál és egyéb kedves állatoknál. Így Andrejt semmi nem korlátozta a kicsit sem hivatalos naptár elkészítésében.

A sarló&kalapács még sosem volt ennyire szexi!

0 Tovább

Az orosz reklámszakma legszebb napjai

Még tart Cannes, a reklámszakma legnagyobb presztízsű fesztiválja, a héten osztogatják az oroszlánokat, de azt már most lehet látni, hogy az oroszok minden eddiginél jobban szerepelnek. Az első két nap termése: 6 arany, 1 ezüst, 4 bronz. A hat aranyból ötöt az elhíresült Dolgoztasd meg a politikust kampány szerzett, a jekatyerinburgi hivatalnokok legnagyobb örömére (már majdnem elfelejtették, hogyan szégyenültek meg ország-világ szeme láttára).

0 Tovább

A részeg erdő

A táncoló, vagy részeg erdő bármennyire szokatlan, de mégsem egyedi (lásd a dániai trollok erdejét, vagy a kazahsztáni Scsucsinszkban található táncoló nyírfaerdőt), ellenben igazán sajátos hely. Kalinyingrád megyében a Kursszkaja Kosza Nemzeti Parkban találjuk. Az erdőt még a hatvanas években telepítették, s leginkább azzal lepi meg látogatóit, hogy egy jól behatárolható területén az összes vörösfenyő csudamód tekeredik, elágazik, néha pedig még orsót is formáz.

8 Tovább

Natalia meztelensége egyedülálló

Az utóbbi években az állatmentésen kívül semmi nem tudott annyira lázbahozni, mint a freediving, azaz szabadtüdős merülés. Véletlenül csöpögtettem - ahogy anyukám mondja, a csöppentem helyett - a témába, miközben az interneten szörfözgettem. Most már napok óta videókat nézek és cikkeket, fórumokat olvasok olyan emberekről, akik azt veszik a fejükbe, hogy felhőkarcolónyi magasságokba, pontosabban mélységekbe buknak alá egyetlen levegővétellel. És ez nem pusztán annyi, hogy sokára - úgy nyolc perc múlva - vesznek újra levegőt, hanem hogy kibírnak olyan nyomást, ami állítólag kibírhatatlan és elvesznek olyan sötétségben, ami sokak számára elképzelhetetlen. Szerintem ez semmihez sem fogható élmény(?).

21 Tovább

Orosz tél, mániás fotósok

Három fotós munkáit mutatom meg, akikben az a közös, hogy imádják az orosz telet fotózni.

Közülük az első Igor Spilenok, aki annak szentelte az életét, hogy az orosz természet szépségének lényegét megragadja. A brjanszki erdőben lakik. Az erdő jelentősége közismert: a honvédő háború idején a partizánok búvóhelyéül szolgáló terület több háborús emlékehelynek ad teret, de a természeti értékeit sokáig semmibe vették. Spilenok áldozatos munkája kellett ahhoz, hogy mára az erdő mintegy ötöde természetvédelmi terület legyen. Győztes csatája után élete második felében be akarta utazni egész Oroszországot, de a kamcsatkai Kronockij Nemzeti Parknál leragadt, évek óta az ottani medvéket, rókákat és egyéb élőlényeket fotózza.

2 Tovább
«
1234

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek