Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A leghíresebb orosz börtön

Idén kétszázharminc éves Oroszország egyik leghíresebb börtöne a Vlagyimirszkij Central. A vlagyimiri központi börtön egy méltatlanul kedvelt sanzonról ismert Oroszország-szerte, pedig raboskodott itt Sztálin fia, sógornője, a Sztálingrádnál legyőzött német Paulus tábornok, sőt Kádár János is.

0 Tovább

Véres hónapok várnak az orosz alvilágra

Január közepén fényes nappal meggyilkolták Moszkvában a kedvenc étterméből kilépő maffiavezért Aszlan Uszojant. A Gyed Haszan néven is ismert hetvenöt éves bűnöző az elmúlt években már tartózkodott attól, hogy személyesen is konfliktusba kerüljön a bűnüldöző szervekkel, de ez nem akadályozta meg, hogy az orosz alvilági ügyletek egyik legfőbb koordinátora és döntőbírója legyen. Halála egyfelől erőszakhullámot indíthat el, másfelől pedig a végét jelezheti egy korszaknak a szovjet/orosz alvilág történetében.

5 Tovább

Bőrödön az ítéleted

Az orosz börtönkolóniákban egészen a rendszerváltásig kulcsfontosságú szerepe volt a tetoválásoknak, és bár jelentőségük mára valamelyest csökkent, még mindig könnyen találkozhatunk tetőtől talpig a börtönben kivarrt elítéltekkel. A szakavatott szem egy elítélt egész élettörténetét le tudja olvasni a tetoválásairól, néha még több információt is, mint azt az elítélt szeretné.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek