Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A zseniális Genia Rubin: divatfotó a vasfüggönyön túl

A titokzatos Genia Rubin 19o6-ban született Kijevben. Neve férfit rejt: Evgenyij Germanovics Rubinként látott napvilágot. Ifjúságát Moszkvában és Jekatyerinburgban töltötte, 1926 Sztanyiszlavszkij műhelyében dolgozott dekorátorként.

rubin photo

Később 1927-ben a szovjet hatalomátvétel után öt évvel Berlinbe menekült, és fejest ugrott a film világába. Mire Párizsba ért (két évvel később) már képzett fotógráfusként működött a mai napig egyik legmeghatározóbb (legalábbis a francia piacon) Pathé! filmstúdióban, hogy végül tapasztalatokkal felvértezve térjen vissza Berlinbe, ahol megnyitotta saját fotóstúdióját 1931-ben. Ismét Párizs következett, és a divat varázslatos világa, fotózott a Haarper's Bazaar-nak, a Femina-nak, az ausztrál The Home-nak, majd London beiktatásával (már a háború után) a Daily Expressnek. Párizs és a modern festészet sem hagyta hidegen, André Breton barátsága, a szürrealisták, mind hatással voltak rá, mind festőként, később pedig gyűjtőként. 1959-ben nyitotta meg saját galériáját Párizsban. A divatfotózást később a természet, és annak megzabolázott, ugyancsak divatosra igazított formái váltották fel: kertek, parkok, kastélyok, és műtárgyak kerültek lencsevégre.

rubin photo2

Genia Rubin zseniális fotói most testközelből megtekinthetőek Budapesten, a Biksady Galériában. Megnyitó: Kedd este 18-2o-ig. Én ott leszek, Gingerina.

rubin kiállítás

3 Tovább

Aki megtanította Hollywoodnak a színészetet: a másik Csehov

Az író, az ikon, a mindenki által ismert Anton Pavlovics Csehov mellett a Csehov-családban van még valaki, aki a modern színházra hasonlóan nagy hatással bír, és lassan Magyarországon is elfoglalja méltó helyét a színházi képzés kánonjában: az író unokaöccse, Mihail Alekszandrovics Csehov. 1891-ben született, így még ismerhette nagybátyját, sőt, az író nagy színészi karriert jósolt neki gyerekkori bohóckodásai láttán. És tényleg.

0 Tovább

Az első orosz szépségkirálynő

Bármilyen furán hangzik, több első is van, és mindez az orosz történelem kacskaringóinak köszönhető.

0 Tovább

Russia on the beach

Brighton Beach Brooklyn legdélibb csücskében található az Atlanti-óceán partján. A Szovjetunióban az 1970-es évektől vált ismertté a név mint az elsősorban a mai Oroszország és Ukrajna területéről kivándorlókat fogadó kompakt new-yorki orosz negyed (tkp. Odessza az Atlanti-óceán partján).

Orosz feliratok az amerikai dzsungelben 1


A 2008-as adatok szerint a lakosság száma 30 895 fő, viszont mivel sokan nem kötnek bérleti szerződést és a népszámlálásokon sem vesznek részt, ezért a valóságban sokkal többen, a becslések szerint 70-80 ezren élnek itt, ami az átlagos brooklyni népsűrűség másfélszerese. A negyed városszerte híres orosz üzleteiről: van itt étterem, kávézó; ezek mellett pedig működik közösségi ház, kultúrközpont, orosz nyelvű rádióadók, tévéstúdiók, szerkesztőségek, iskolák, szórakoztató centrumok, s a legtöbb szerviz is orosz nyelvű.

2 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek