Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új orosz identitáskatalógus

Február 7-én, a téli olimpia megnyitóján a sportolók bevonulása és az obligát tüzijátékba torkolló showműsor előtt egy rövid, alig négy perces kisfilmet vetítettek, amelyben az orosz ábécé betűit mutatták be egy-egy orosz kultúrtörténeti személy, tárgy vagy fogalom kapcsán.

0 Tovább

Az orosz falu megdicsőülése

Jelena Sumilova építészként dolgozott Moszkvában, aztán áttért a kétlaki életmódra: fél évet Moszkvában, fél évet a (Moszkvától kb 180 kilométerre lévő) tveri területen található Broszno tó mellett él a családjával. Két fiával rendes falusi életet élnek, pici családi gazdaságukkal törődnek, állataikat gondozzák. Jaroszlav öt éves, Iván kettő, utóbbi születése után döntötte el Jelena, hogy fotózni fog. Vagyis csak másfél éve fényképez! Az építészet mellett képzőművészetet is tanult, így aztán a képei már a kezdetektől a klasszikus (inkább: romantikus) festmények színvilágát, kompozíciós eljárásait követik, a kihagyásos technikával a sejtelmességet, giccsbe hajló meseszerűséget is lazán hozza. Ebben nagy segítségére van a fotók utólagos kezelése, amit nem tagad Jelena, sőt, büszke rá, hogy mennyi energiájába kerül kihozni egy-egy kattintásból a minőséget.

2 Tovább

Vosztok

Múlt szerda este M. Nagy Miklós műfordítóval (az Európa kiadó igazgatójával) beszélgettünk a Tiloson irodalomról, zenéről, szerelemről és Moszkváról. A zenék nagy részét Miklós válogatta. Az első kettő bevallom, mélyre ment, megráztam magam, hogy a lábam földet érjen, és kérdezni tudjak.

Juz Aleskovszkij - Tovariscs Sztalin http://www.youtube.com/watch?v=LyJFQwMxwnA 

Juz Aleskovszkij - Okurochek http://www.youtube.com/watch?v=Nu6oziDE5wc 
Ezt pedig széles mosollyal üdvözöltük:
Ehhez Misa egy karikatúra változatot is csatolt,  ilyennek éltem meg az eredetit is:
0 Tovább

Új ötlet Oroszországból

Rosszul hiszi, aki azt hiszi, hogy nem lehet újat kitalálni a televízióban egymásba érő énekes tehetségkutató showműsorok tekintetében. Nemcsak új, de meghatóan kedves - és elég merész - gondolat volt az oroszoktól, hogy családok énekeljenek együtt.

0 Tovább

Orosz tehetségek

Többször találkoztam már közösségi oldalakon videókkal orosz/ukrán tehetségkutatókról. Összeállítottam az én ötös listámat, ami remélem másoknak is tetszeni fog. Van benne kutya, gyerek, szép nő, szexus, humor és persze ügyesség, tehetség.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek