Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sete-suta szépség a Miss Russia győztese

A hétvégén Moszkvában rendezték meg a Miss Russia 2013 szépségverseny döntőjét. A 18 éves győztes Elmira Abdrazakova nyereménye százezer dollár, egy autó és a nemzetközi szépségversenyeken való indulás joga. A több, mint kétszázmillió forintra becsült koronáját (őszinte sajnálatára) vissza kellett adnia.

Elmira2

A szépségverseny válogatói már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek. Az esélyegyenlőség jegyében a casting stáb egész Oroszországot végigturnézta, rengeteg vidéki audenciát is tartva. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a méltán ismeretlen (bár több, mint százezer lelket számláló) Mezsdurecsenszk városából származó Elmira Abdrazakova is a versenyen lehetett. Az ötven legszebbnek ítélt lány két hónapja gyakorolt a versenyre Moszkvában.

4 Tovább

Vodka folyik a szamovárból - mesés orosz bál

....és ez nem költői túlzás, nem is reklámszöveg. Az idei Orosz Bálon tudniillik valóban vodka fog folyni a jégből faragott szamovárból! Többek között ilyen meglepetéssel várják március kilencedikén a vendégeket a legelegánsabb magyarországi orosz rendezvényen.

0 Tovább

Az első orosz Playboy-címlaplány

Az 1963-as születésű Natalja Nyegoda színészetet tanult a moszkvai Művész Színház stúdiójában Oleg Jefremovtól. Ahogy végzett 1986-ban, össze is jött a tanár úr fiával, a szintén színész Mihaillal. Az Ifjúsági Színházban kapott állást, de nagyon nem szerette, kiscsirkéket és malacokat kellett alakítania gyerekelőadásokon, kollégái hisztis, beképzelt nőszemélynek írták le akkoriban. Ezért is volt meglepő, hogy az elsőfilmes Vaszilij Pucsil miért rá osztotta az abszolút főszerepet, a címszerepet az 1988-as Kis Verában. Talán azért volt ilyen bátor a rendező, mert sem ő, sem senki más a forgatócsoportból nem gondolta, hogy a peresztrojka kultikus filmjét készítik, sokkal inkább egy rosszkedvű ifjúsági drámának fogta fel. De az is lehet, hogy látta Nyegoda előző (első) filmszerepét, a Holnap háború volt Zináját, aki rögtön az első jelenetben levetkőzik. Vagy az anyukája, aki rendező, protezsálta be. Ma már mindegy.

2 Tovább

Elküldik egymást az ördögbe - orosz babonák

Nem szeretem az általánosításokat, ezért helytelen lenne azt mondanom, hogy általában az oroszok babonásak. (Pedig... ) Azt azonban mondhatom, hogy szinte az összes orosz nőismerősöm széles ismeretanyaggal rendelkezik a babonák terén és többségük könnyedén eligazodik az álomfejtésben is. Természetesen csak amatőr szinten. De akkor is... Én legalábbis imádom, amikor köztük ülve elmesélek egy rossz/jó álmomat és ők egymást megerősítve, kiegészítve úgy csomagolják ki azt, mintha profi kódfejtők lennének. Tudják, hogy mit jelent a ház, a fog, vagy a kígyó az álomban, és ha a végén valami jó üzenet sül ki belőle, akkor megveregetik a vállamat és mosolyogva néznek rám. Ha pedig esetleg valami rosszra következtetnek, akkor is megveregetik a vállamat és azt mondják, hogy ne is törődjek vele, mert ez igazából nem számít és minden rendben lesz, meglátom. Aztán egy kis idő elteltével mellesleg megkérdezik, hogy történt-e valami szokatlan velem az utóbbi napokban.

3 Tovább

Oroszul tanulni (könnyű)

Az alábbi posztot Major Csilla írta, és elsősorban a hozzá hasonlóan az orosz nyelvvel még csak ismerkedő olvasóinknak kíván segítséget nyújtani. De a poszt hasznos azoknak is, akik újabb forrásokat keresnek orosz kultúrszomjuknak csillapítására.

Nyelvet tanulni fontos. Fontos, mert elvárás, fontos, mert előnyhöz juttat a mindennapi életben és a munkaerőpiacon is. Fontos, mert fejleszti ismereteinket, készségeinket, kiszélesíti a látókörünket. Ha jól csináljuk, hamar élvezetes programja lesz a mindennapjainknak. Valami célt mindenképp ki kell tűznünk, hogy tudjuk, merre akarunk tartani és oda milyen hosszú az út.

Betűvetés

2 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek