Első pillantásra azt is gondolhatnánk, hogy egy tizenkilencedik századi festmény utánérzése az illusztráció, bár a helyzet egészen más. Ugye ismerős a kép? Az egyik legfinomabb orosz csoki legendás borítóján látjuk ezt az édes, a szláv szépség naív attribútumait viselő kislány ábrázolást. Színes kendő, ennivalóan pufók arcocska, tiszta, távolbanéző tekintet, kék szemek, dacos masni-ajkak. A csomagolás jóminőségű papírból van, arany betűk, kidolgozott kép: 'az ember rögtön azt gondolja, hogy ez a legfinomabb csoki a polcon' - állítja egy rajongó csokifogyasztó egy fórumon. Ez a kép annyira univerzális (orosz kontextusban mindenképp), hogy a legtöbb kislány beleilleszthető (egy bizonyos korban, kb. 6 hónapostól 2 évesig). A papírból gondosan kivágott kép még nálunk is kint van a hűtőszekrényre mágnesezve (évek óta), mert Szonyecska lányom apja egyszerűen nem bírta a kukába dobni, szinte saját fényképként szereti.

Nos, a fenti kép egy 196o-ban készült fotó után került a csokoládéra. A csokoládégyár fotósa, Alexander Gerinasz saját lányát, Jelena Gerinaszt, fényképezte le.

A fénykép először a Szovjetszkoje foto (Szovjet fotó) című lapban jelent meg, később szerepelt a Zdarovje (Egészség) című folyóirat 1962. januári számának címlapján (!).