Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Steve Jobs legjobb orosz tanítványa

avagy miért teázik másfél órát Bulad Szubanov, az OTP Russia vezérigazgató-helyettese egy nevenincs bloggerrel (velem).

Facebook-oldalunkon kaptuk a hírt, hogy Szubanov úr kötetlen beszélgetésre invitálja az érdeklődőket a pesti Kempinski Hotelbe. Nos, gondoltam, nem mindennap van ilyen alkalom az ember életében, majd elücsörgök valami hátsó sarokban és csendben hallgatom miről beszélnek okos emberek, ebből nagy baj nem lehet. A Kempinskiben viszont egy kis asztalnál, magányosan ücsörögve találtam Szubanovot és mivel már viszonylag távolról kiszúrt, és ijedtemben elszaladni sem volt időm, együtt szürcsölve a teát töltöttük a péntek délelőttöt.

1 Tovább

Felhőkarcoló a futóhomokon

Szentpéterváron társadalmi párbeszédet indítottak a Lahta-Centr-projektben érintett felek szombaton. Európa leendő legmagasabb épülete, a 462 méteresre tervezett felhőkarcoló a Gazprom új főhadiszállásaként fog funkcionálni. A projekt ellenzői több komoly problémára is felhívták a figyelmet, például az építési terület ingoványos talajára. De a Gazprom már októberben megkezdené az építkezést.

0 Tovább

Playboy nyusziból divatszerkesztő - Fogj egy oligarchát és fuss!

Fogj egy oligarchát, és fuss! lehetne a címe Jelena Perminova új életének. A szibériai szépség tizenhét évesen drogdílerkedésbe keveredett, akkori, tizenöt évvel idősebb pasija őt használta fel kiskorúként diszkódrogok terítésére a helyi menő klubokban. Jelena édesapja akkor gondolt egyet, és írt az egyik Duma-képviselőnek, aki éppen akkoriban terjesztett elő egy enyhítést szorgalmazó igazságügyi javaslatot. Alexandr Lebegyev mellesleg az egyik legbefolyásosabb oligarcha, ex-KGBs, Oroszországban (Mihail Gorbacsovval) az ellenzéki Novaya Gazeta (ennek volt szerkesztője, riportere Anna Politkovszkaja) egyik tulajdonosa.

0 Tovább

Jakutföld, a gyémántok, az arany, a gáz, és az örök fagy országa

Amikor Moszkvai éveim után decemberben Budapestre érkeztem, kigombolt dzsekivel mentem haza a reptérről a 'fullasztó' melegben. Az volt az egyik leghidegebb év Magyarországon, hóval, szénszünettel az iskolákban. Az ember könnyedén alkalmazkodik a klimatikus viszonyokhoz, ma már én is vacogok, ha nulla alá esik a hőmérő. Moszkvában ezt így hívják: forr a tea. Nulla fokban ugyanis olvad a hó, ezért a nulla körüli nagymelegben a tea is felforr. A minusz harmincat azért Moszkvában is megéreztük, nem kellett iskolába menni. Boldogan csúszkáltunk a hidegtől porhanyóssá vált hóban, igaz rövidebb ideig mint általában, és a könnyezés is fájt: ráfagyott az arcomra. Később, egyetemistaként, kifejezetten üdítő volt a hajnalba hajló lumpolások után a friss, arcot pirító hidegben pirozsokot majszolva józanodni. A hideg ugyanis fájó józanságot kölcsönöz, amit csakis módszeres és kitartó, alapos vodkázással lehet enyhíteni, vagy a csontvelőig átforrósító venyigéző fürdőzéssel az orosz bányában (fürdőben). Tudták ezt a szocialista jóllét-felelősök is, az egységáron szolgáltatott távfűtés pazar meleget sugárzott az otthonokban, talán hogy a vacogó nép hazatérve hálát adjon a rendszernek. Mindenesetre korán megtudtam, hogy minden viszonylagos, van ennél hidegebb,

a gyémántok földjén.

6 Tovább

Vegyünk orosz részvényeket!

Hogyan éljük túl a válságot? Sok ötlet elhangzott már ezügyben, most mondok én is egyet. Vegyünk orosz részvényeket! Az orosz gazdaság egy fokkal gyorsabban lábal ki a válságból, ráadásul a következő évek fő csapásirányáként az innovációt jelölte ki a következő elnök, akarom mondani a jelenlegi miniszterelnök, amiből az következik, hogy lesz egy-két orosz vállalat, amelyik - igazolandó az elnöki programot - tényleg új technológiákat fog beépíteni, és ettől vélhetőleg nyereségesebb és értékesebb lesz. Már csak azt kell eltalálni, hogy mely cégek lesznek ezek.

MICEX heti bontásban, 2008-2011

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek