Sokszor feltesszük magunknak a kérdést: Miért maradjunk itthon? Az oroszok sincsenek ezzel másképp. Íme hét „nyomós” indok, miért nem érdemes elhagyni Oroszországot.


1. A profetikus. Már az ortodox sztarecek megjósolták Oroszország mesés jövőjét, amikor még maga az Antikrisztus is rettegi majd a szláv népeket összefogó orosz ortodox egyeduralkodót.

2. A transzcendens. 1902-ben a híres-hírhedt jövőbelátó, Edgar Cayce transzba esett, s ekkor a következőt látta: az USA keleti és nyugati partja romokban, Japán teljesen víz alatt, Nagy-Britannia csak félig. Árvíz, vulkánkitörés, földrengés, járványok. Csak Oroszország maradt érintetlen. Mindez a XXI. századra várható. Az emberiség új bölcsője Nyugat-Szibéria lesz, ahol addigra mangó, cédrus, banán és ananász fog teremni.

3. Az édesvízi. A tudósok előrejelzése szerint negyed évszázadon belül katasztrofális helyzet áll majd elő az ivóvíz terén, a tőzsdén még az olaj árát is lenyomja majd a vízé. Oroszország a föld ivóvízkészletének majdnem felét birtokolja, csak a Bajkál-tó a föld ivóvízkészletének 20%-át teszi ki. Avagy: éltető elemünk a víz, Oroszország=víz; vagyis éltető elemünk Oroszország.
 
4. A sarkköri. Az Északi-sark jege egyre csak olvad. Az élővilág szempontjából ez nem a legjobb, ugyanakkor új gazdasági lehetőségeket rejt magában. Egyes számítások szerint a jégpáncéltól megszabaduló területek 586 milliárd hordó olajat rejthetnek magukban. Ezen kívül új hajózási útvonalak is nyílnak majd: a Yokohama és Rotterdam közötti út a ma még Jeges-tenger hajózhatóvá válásával akár 40%-kal lerövidülhet, a kereskedelem mérlegének nyelvét Oroszország javára billentve.

5. A geopolitikai. Földrajzi helyzeténél és méreténél fogva, ahogy azt már Bismarck is hangoztatta, Oroszország a Föld egyetlen olyan országa, amit lehetetlen teljességgel okkupálni. Oroszország lakóit nem lehet a sarokba szorítani, csak beljebb űzni.

6. A kollektív. Az orosz nép kollektivizmusa… régóta halljuk már.

7. A lelki. Ide pedig csak a szokásost Tyutcsevtől:

"Oroszországot, ész, el nem éred;
méter, sing sose méri fel:
külön úton jár ott az élet -
Oroszországban hinni kell!"

Aztán csak nehogy komolyan vegyük mindegyiket!

Ha tetszett a bejegyzés, szeress minket a Facebook-on!