Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aki legyőzte az állampártot

Miközben Moszkvában a Putyin által kinevezett polgármester, Szobjanyin sikeresen vette a választás jelentette akadályt és már az első fordulóban megszerezte a többséget az ellenzék fenegyerekével, Navalnijjal szemben (51:27), addig Oroszország harmadik legnagyobb városában, Jekatyerinburgban az Egységes Oroszország jelöltje leszerepelt, és az ellenzék helyi erős embere, Jevgenyij Roizman győzött. Szívhatja a fogát a hatalom, hogy itt egyfordulósra szabták a választást: abban bíztak, hogy az Egységes O. korrupciós ügyeibe, politikai bénázásaiba belefáradt polgárok szavazatai majd az ellenzék sok kis pártja között eloszlanak, és így a nagy állampárt mégis be tud futni. Csak arra nem gondoltak, hogy a helyi szimpatikus fickó majd annyira meggyőző lesz, hogy az első fordulóban többet gyűjt, mint a hivatalos jelölt - ha lett volna második forduló, nem biztos, hogy sikerült volna megtartania az elsőséget.

De ki is ez a Jevgenyij Roizman?

0 Tovább

Könyves képek

Az orosz Jekatyerina Panyikanova képeihez "vászonként" régi könyveket használ fel. Errata Corrige (hibajavítás) c. képsorozata gyermekkorának könyvlapokon való - első pillanatra talán - szokatlan felidézése.



0 Tovább

Cirkusz a Vörös téren

Moszkvában áll a bál, nem elég, hogy most választanak polgármestert, de a Vörös téren mindeközben tizenöt ország katonazenekara masírozik fel-alá.

Szembejött velem egy kép a Fészen, amin egy szimpatikus Saolin pap mosolyog kajánul a kamerába a Vörös Téren, és gondoltam, ennek fele sem tréfa, ezek szerint már nem csak Szibériát fenyegeti a kínai veszély (valójában még azt sem), de a képaláírásból kiderült, hogy a "Szpasszkaja Torony Katonazene Fesztivál" vendégei a saolinok. Azt mondjuk nem sikerült megfejtenem, hogy zenélnek is-e a saolinok, vagy hogy mióta katonák a szerzetesek, de ne legyünk kicsinyesek.

0 Tovább

Anya Ziourova és a globális divat

Anya Ziourovát a top 5o legstílusosabb new yorkinak választotta a stylecaster. Egy leningrádi kislány, aki két tévé- és egy rádiócsatornán nőtt fel egy országban, ahol nem léteztek divatmagazinok. Egy fotós ismerősétől kaptak időnként egy-egy régi példány olasz Vogue-ot, amiből Anya aztán szépen kivágta a képet, megvette az anyagot, és megvarratta a ruhát.

A szovjet idők sivár divatkínálatából Anya Ziourova egyenesen az amerikai Vogue-hoz érkezett. Itt kezdte divatkarrierjét, ahonnan bejárta a világot. 18 évesen kicsit modellkedett a tengerentúlon, de elég hamar rájött, hogy a szerkesztők világában érzi igazán jól magát. Cipőket és kesztyűket ajánló gyakornokból hamarosan munkatárs lett: dolgozott a japán és a brit Vogue-nak, végül a frissen induló kínai Vogue-nál egész rovatot kapott: 6-8 oldalas fashion story kidolgozását, megjelenítését. Ez a meghatározó tapasztalat ezután végigkísérte. A Vogue számos nemzetközi kiadásának (Portugália, India, Görögország, Spanyolország, Ausztrália, Ukrajna) és a konkurens Glamour-nak, valamint a Vanity Fiar-nek is dolgozott.

0 Tovább

Shana tova!

Egy kis ízelítő mindazoknak, akik (még) nem jutottak el a Zsidók  Oroszországban - a hagyományok újjáéledése c. kiállításra az Orosz Kulturális Központba.

A pici még nem tudja, hogy a szentséges pillanatban be kell csukni a szemet, hogy kizárva a külső fényeket be tudjuk fogadni istent.

Az első tincsek levágása 3 évesen - nagy ünnep, igazi upsherin.

 

Együnk Újévkor almát és mézet, hogy kerek és édes legyen az előttünk álló év.  

Boldog Új Évet kívánok minden zsidónak, nemzsidónak és azoknak, akik még nem döntötték el!

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek