Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legnagyobb fej a világon

A legnagyobb fej a világon Leniné. A hatalmas bronz szobor, Szibériában, a Bajkál tó nyugati partján fekvő Burjátföld fővárosában, Ulan-Udében található. A Guinness által is jegyzett.

A kommunizmus diadalaként áll a város főterén. 

Hogy mért pont a burjátok építettek ekkorát? Annak idején mindenben versenyeztek a városok, ezt a versenyt ők nyerték.

0 Tovább

Kopejszki Munkás

Hetek óta egy fontos kérdésre keressük a választ. Melyik orosz újságot olvassák a legtöbben az amerikai színészek közül? És végre bizton állíthatjuk, hogy tudjuk: csalhatatlan jelek mutatnak arra, hogy a Kopejszki Munkás a legkedveltebb orosz sajtótermék Hollywoodban. Igen, a Cseljabinszk környéki, ismeretlen porfészek börtönéről és gyárairól ismert bányászváros lapja. Azt lehetne gyanítani, hogy az ezotériára és ufókutatásra nyitott amerikaiakat a cseljabinszki meteorit-becsapódás alternatív értelmezései érdekli, de nem: egy vicces kedvű producer áll a háttérben.

0 Tovább

A Kreml ahogyan még sosem láttad

Az AirPano az utóbbi idők egyik legizgalmasabb orosz projektje a nemzetközi porondon. Az AirPano orosz fotográfusok és panoráma-geekek csapata, akik azt tűzték ki célnak, hogy levegőből fotózott panorámaképeket készítenek a világ legszebb pontjairól. Egész jól haladnak, honlapjuk, az AirPano.com már most többórás időtöltést biztosít a természeti és urbánus szépségek kedvelőinek. 

Az AirPano sikerére a politika is felfigyelt, és talán ennek is szerepe volt abban, hogy az AirPano csapat legnagyobb meglepetésére tetemesebb összeget nyertek az Orosz Földrajzi Társaságtól az AirPano misszió véghezvitelére. Az ösztöndíj ünnepélyes átadásának díszülését maga Putyin elnökölte, és az AirPanos Szergej Szemjonov ezt a nagyszerű alkalmat ragadta meg arra, hogy megkérje az elnököt, segítsen engedélyt szerezni a moszkvai Kreml légi panorámafotózására.

Bár az összes képet még nem tudták feldolgozni, a város születésnapjára kiadtak pár képet ajándékba a moszkvaiaknak. Tényleg lélegzetelállító látványt nyújtanak.

Ha tetszett a poszt, lájkolj minket a Facebookon, ahol megosztottuk kedvenc panorámaképeinket az AirPanoról. 

0 Tovább

Orosz tésztaféleségek

A permi körzetből származó Szergej Pahomov különös módon használja fel a száraztésztát: modelleket épít belőle.

Az alábbi képeken azt is láthatjuk, hogy a formabontó tésztafajták időnként a gyufánál is hálásabb alapanyagnak bizonyulnak.

Szergej hat éve kattant rá a tésztamodellezésre, amikor még egy PR ügynökségnél dolgozott. Megbízták, hogy készítsen egy tésztareklámot, akkor készültek az első makettek. Bár leleményét elutasították, az alkalmi munka hobbivá vált, s azóta már harminc különböző nehézségű tésztamodell született.

0 Tovább

Rajzfilmdalok

És ha már végképp kifogytunk a témákból, vagy annyira nem ismerjük azt a társaságot, amibe belecsöppentünk, hogy még vicceket sem merünk nekik mesélni, ha nincsen közös élményünk - segít a dal. Ha mindez Oroszországban történik meg velünk, akkor íme a közös dalkészlet egyik legfőbb vonulata: a rajzfilmdalok. Ezeket nullától százéves korig, nemtől, nemzetiségtől, vallástól függetlenül mindenki tudja, ismeri, énekli, a szövegeket is alig-alig tévesztik.

7. Brémai muzsikusok dala "Ничего на свете лучше нету" (Nincs a világon jobb)

1969-ben megjelent a Grimm-testvérek ismert meséjéből készült szovjet rajzfilm, és ahogyan szokás volt, a rajzfilm zenéjét kiadták lemezen. És csak ekkor esett le a tantusz (a 15 kopejkás) - a lemezt 2 év alatt 28 millióan vették meg. Ugyanis a szerzők ebbe a mesébe szelidített változatban, de azért jól látható és hallható módon rockandrollt csempésztek. Az a jeje a szamártól a szovjet beatzene születésének a hangja. A hivatalos kritika elmarasztaló volt, egy komolyzenész egészen odáig ment, hogy a rajzfilm zenéjét "gyerekeknek szánt marihuaná"-nak nevezze. Aztán 1973-ban szóltak a rendező Inessza Kovaljovszkajának és a zeneszerző Gennagyij Gladkovnak, hogy jöhet a folytatás.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek