Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Természetgyógyászat mesterfokon: a kerozin, a vizelet és a varangyos béka

Hogyan fogjunk hozzá szervezetünk salaktalanításához? Mit tegyünk, ha fáj a fejünk, vagy nyomást érzünk a hasunkban? A népi, hagyományos és nem hagyományos módszerek mindenre választ adnak. Ha hangszálgyulladásban szenvedünk, csak leheljünk rá egy Teherán környéki varangyos békára, ha pedig kinövések éktelenkednek a testünk hajlataiban egész biztosan polipok tanyáznak bélrendszerünk labirintusában. Az orosz természetgyógyász-celeb, Genagyij Malahov, alias Genyesa holisztikus rendszerben gondolkodik. Nemcsak az emberi testet tekinti egységes szervezetnek, hanem módszereit illetően is elmondható, hogy a karmikus energiáktól kezdve az imádságon át a gyógyteákig a gyógyítás minden eszközét rendszerébe építi, egyet kivéve: az orvosi medicinát.

Malahov igen erősen szembehelyezkedik az orvostudománnyal, leginkább az ellátás minősége, a műhibák, a félrevezető diagnózisok magas száma miatt. Oroszországban ez utóbbi jelenségek magas aránya, az emberek számára elérhető állami szolgáltatások alacsony színvonala, és botrányos működése némileg indokolttá teszi a légy ura önnönmagad testének - filozófiát, és igen széles tömegek igényeire válaszol a testünk működését és gyógyításának lehetőségeit szuggesztív és közérthető bemutatása.

Malahov eszközei egyszerűek, könnyen elérhetőek, nem kellenek drága gyógyszerek, sem költséges kezelések, látszólag. Vizelete ugyan mindenkinek van, amiből kedvére készíthet párlatot belső használatra, vagy az ételt-italt megvonó böjtölés sem kerül semmibe, de kifejezetten repülőgépekhez használatos kerozint kicsit nehézkesebb beszerezni. Az orvosok és az egyház természetesen igyekszik véget vetni az 'ámokfutásnak', a gyógyszeriparnak nem szerencsés az alternatív módszerek ilyen széles körű terjesztése. Aggodalmuk nem hiábavaló, Malahov egész birodalmat épített ki, tévéműsora rendkívül népszerű volt, könyveit, termékeit nagy sikerrel árulja az orosz nyelvű piacon táplálékkiegészítők reklámjai például könnyen kapcsolhatók az egészséges életmód retorikájához. Genyesa tervei nem állnak itt meg:MLM-hálózatának kiépítéséről, illetve saját tévécsatorna létrehozásáról tárgyal.

2 Tovább

Az orosz természetgyógyász

Közismert, hogy a masszázs az svéd, a maffia ukrán, a szerető latin, a természetgyógyász pedig orosz. És tényleg! A kilencvenes évek elején, havonta nyílt egy-egy új természetgyógyászat a belvárosban, ahol többnyire keletről (Oroszországból) érkezett terapeuták, extraszenszek (olyan emberek, akik képesek energia átadásra) fogadták a betegeket. Nem véletlen ez, hiszen arrafelé az országban uralkodó materialista világnézet ellenére sem szüneteltették be az emberek (sem az állam) a hétköznapi gyógymódok gyakorlatát.

1 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek