Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legjobb orosz fotók 2012-ből

Makszim Bukin: Hatalom

Ma nyílik mega 2012-es év legjobb orosz fotóit bemutató kiállítás a Vinzavodban. A Vinzavod egy - önleírásuk szerint az első és legnagyobb - kortárs művészeti központ Moszkvában, a Kurszki pályaudvar szomszédságában, egy régi borászati üzem épületében (innen a név). Azt, hogy a legjobb fotókat fogják kiállítani onnan tudják, hogy 2008 óta minden évben kiírnak egy pályazatot, amire tavaly 569 településről 25 239 fotó érkezett, ebből választották ki öt kategóriában - környezet, építészet, emberek, hétköznapok/történések és stílus - a legjobb 365 képet.

Szerencsére online is megtekinthető a kiállítás, de aki teheti, nézze meg élőben, Moszkva mellett bemutatják még a képeket Pétervárott, Permben, Novoszibirszkben és Párizsban is.

Íme egy kis ízelítő.

1 Tovább

A zseniális Genia Rubin: divatfotó a vasfüggönyön túl

A titokzatos Genia Rubin 19o6-ban született Kijevben. Neve férfit rejt: Evgenyij Germanovics Rubinként látott napvilágot. Ifjúságát Moszkvában és Jekatyerinburgban töltötte, 1926 Sztanyiszlavszkij műhelyében dolgozott dekorátorként.

rubin photo

Később 1927-ben a szovjet hatalomátvétel után öt évvel Berlinbe menekült, és fejest ugrott a film világába. Mire Párizsba ért (két évvel később) már képzett fotógráfusként működött a mai napig egyik legmeghatározóbb (legalábbis a francia piacon) Pathé! filmstúdióban, hogy végül tapasztalatokkal felvértezve térjen vissza Berlinbe, ahol megnyitotta saját fotóstúdióját 1931-ben. Ismét Párizs következett, és a divat varázslatos világa, fotózott a Haarper's Bazaar-nak, a Femina-nak, az ausztrál The Home-nak, majd London beiktatásával (már a háború után) a Daily Expressnek. Párizs és a modern festészet sem hagyta hidegen, André Breton barátsága, a szürrealisták, mind hatással voltak rá, mind festőként, később pedig gyűjtőként. 1959-ben nyitotta meg saját galériáját Párizsban. A divatfotózást később a természet, és annak megzabolázott, ugyancsak divatosra igazított formái váltották fel: kertek, parkok, kastélyok, és műtárgyak kerültek lencsevégre.

rubin photo2

Genia Rubin zseniális fotói most testközelből megtekinthetőek Budapesten, a Biksady Galériában. Megnyitó: Kedd este 18-2o-ig. Én ott leszek, Gingerina.

rubin kiállítás

3 Tovább

Fogd a cipőt és Max - Kibardin!

Ki ez a lány? Ugye mindenki rögtön felismerte az isteni Kate-et. Kate Moss az a modell, aki bármit, értsd BÁRMIT el tud adni, mivel csupa luxus a csaj: természetesen áll rajta a Dior, a Chanel, és luxussá emeli a tömegcuccot, ld. Mango és Rimmel. Ezen a képen Kate Max Kibardin futurisztikus, kissé ribancos cipőjének ékköveként áll, és nehéz eldönteni, hogy a habokból éppen kilépett, a szerelemhez igazi női lábakat kapott sellőlányt látunk, vagy egy kevesek számára megfizethető luxusportékát, illetve unatkozó, ezért sok pezsgő után asztalon táncoló oligarchalányt.

Lássuk a cipellőket. Az előbbi futurisztikus, az idei Prada cipők szellemében készült, melyek vagányabb, motorosabb, lángoló kivitelben bejárták idén a hírességek lábait/világát. Nemhiába, Max Milánóban dolgozik több mint egy évtizede. Max cipője királylányosabb nemcsak azért, mert rózsaszín, és igazi üvegcipő hatású sarka van, de milliónyi kristálystrassz díszíti. Mellette a Prada kollekció egy darabja.

1 Tovább

Miroszláva és a divat

A divatvilág legbájosabb alakja Miroszláva Duma: mindig őszinte a mosolya, és természetesen "pózol". Talán az is a titkainak egyike, hogy magassága (jóval) 16o cm alatt van, amit nagyon ügyesen használ, sőt kihasznál. Angyali arc, őzike szem, törékeny, kislányos alak. Nem, Miroszláva nem modell. Ő az, aki a másik oldalon mozgatja a szálakat, aki a kulisszák mögül és a nézőközönség soraiban figyeli és elemzi a divatvilág történéseit. Az orosz Haarper's Bazaar volt főszerkesztőjéről van szó, aki manapság szabadúszó újságíróként, divatkritikusként, és divattanácsadóként működik, egyéni stílusával a divatvilág egyik címszereplője, 'stílusikonja'.

0 Tovább

A jövő orosz szupermodelljei

Mint a focisták. 20 és 25 között kiderül, hogy kiből lehet sztár, utána van 6-8 jó évük sütkérezni a dicsfényben, aztán celebpárjaikat cserélgethetik a következő 4-5 évtizedben. Mivel az elmúlt időszakban Natalja Vodjanova, Irina Sejk és társaik kikövezték az utat, bizton állítható, hogy a 2010-es években is lesz orosz szupermodell. Íme az 5 jelöltem, akikből szerintem befuthat az igazi sztár.

5. Irina Kulikova

Az 1991-es születésű lányt Liv Tyler szúrta ki magának egy moszkvai étteremben. A színésznőnek jó szeme van, Irinát 2007-ben már egy amerikai magazin (a V) beválogatta a top10-es listájára. Inkább kifutókon szerepel jól, kevésbé fotómodell - aztán lehet, hogy ez idővel változik.

6 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek