Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Körözött és citromos íz: vodkateszt, vol. 3

A saslik és a vodka klasszikus párosításnál maradtunk. Igaz nem a napsütötte havas tájon, hanem a június végi hirtelen érkezett őszben fagyoskodtunk, illetve tartottuk magunkat életben különleges vodkáink következő szettjével (ismét köszönet Kovács Dávidnak érte). A téma ezúttal a különleges eljárással készült, ízes vodkák voltak, holott a vodkák íze sokszor nem zárta magába a különleges hozzávalókat. Random sorrendben, vakon kóstoltunk kis zöld üvegcséinkből és féligtöltött egydecis vízespoharainkból.

A vodkák:

0 Tovább

A matrózok reggelije: vodkateszt, vol. 2.

A matrózok örök titkát akartuk megfejteni: mi a varázslatos abban, hogy vízen ringatózva tömény szeszt fogyaszt az ember, miközben annyi veszedelem veselkedik rá? A Városligeti-tóban ugyan se cápák, se kalózok, sem öles hullámok nem fenyegettek, viszont a harmincfokos meleg és a boruló csónak annál inkább jelentett veszélyt ránk és féltett kincseinkre: 5 üveg kíváló oroszországi vodkára.

Aki követi a blogot az tudja, hogy első vodkateszünkön azt kóstoltuk, ami a kezünk ügyébe akadt a sarki közértben, meg a családi polcokon, volt közte német, ukrán, magyar és orosz gyártmány is. A mostani válogatás koncepciózusabb és pazarabb volt, megfogattuk kommentelőink tanácsait, illetve Kovács Dávidnak köszönhetően egyenesen Oroszországból érkeztek hozzánk a körülbelül hasonló árkategóriába tartozó gabonanedűk. A tesztet vakon végeztük, random sorrendben, és közte klasszikus harapnivalókkal (kovászos uborka, füstölt szardínia, szendvicsek) igyekeztünk távol tartani a részegséget (vodkát csak garatratöltve érdemes kóstolni). Szempont volt a lágyság, karcosság, érdesség, acetonos-utóíz meg(nem)léte, szag-szagtalanság, első-második íz, a vodkákat 1-5 skálán értékeltük 5-en, tehát a legjobb eredmény az a 25 pont.

0 Tovább

Orosz tésztaféleségek

A permi körzetből származó Szergej Pahomov különös módon használja fel a száraztésztát: modelleket épít belőle.

Az alábbi képeken azt is láthatjuk, hogy a formabontó tésztafajták időnként a gyufánál is hálásabb alapanyagnak bizonyulnak.

Szergej hat éve kattant rá a tésztamodellezésre, amikor még egy PR ügynökségnél dolgozott. Megbízták, hogy készítsen egy tésztareklámot, akkor készültek az első makettek. Bár leleményét elutasították, az alkalmi munka hobbivá vált, s azóta már harminc különböző nehézségű tésztamodell született.

0 Tovább

Alkohol, aceton és agyhalál - A nagy vodkateszt

Ugye nem kell sokat magyarázkodnom miért gondoltuk úgy, hogy egy oroszblog nem igazi oroszblog addig, amíg nem rendez egy tisztességes vodkatesztet? Három év halogatás után vettük a bátorságot és leültünk a vizespoharak mellé. Stílusosan poszt-szovjet (tehát orosz és ukrán) vagy poszt-szovjetnek tűnő vodkákat kóstoltunk vakon, szám szerint hatot, amit egytől ötig pontoztunk is. Posztunkban tabukat döntögetünk, tuti tippeket adunk és egy színes-szagos videóval lerántjuk a leplet a blog szerzőiről.

11 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek