A saslik és a vodka klasszikus párosításnál maradtunk. Igaz nem a napsütötte havas tájon, hanem a június végi hirtelen érkezett őszben fagyoskodtunk, illetve tartottuk magunkat életben különleges vodkáink következő szettjével (ismét köszönet Kovács Dávidnak érte). A téma ezúttal a különleges eljárással készült, ízes vodkák voltak, holott a vodkák íze sokszor nem zárta magába a különleges hozzávalókat. Random sorrendben, vakon kóstoltunk kis zöld üvegcséinkből és féligtöltött egydecis vízespoharainkból.

A vodkák:

Zeljonaja marka: fenyőmag. 16 pont

Az előbbi tesztből ismert Zeljonaja marka, azaz 'zöld márka' ezúttal fenyőmagos kiadásban. Újrakóstolva a kettőt, rögvest egymás után, valóban feltűnik egy különleges ropogós íz, enyhén fanyarkásan édes. Mindenesetre az üveg és a szöveg a fenyőerdők hangulatát, illatát juttatja eszünkbe.

Talka, kékáfonya. 16 pont

Senkit ne tévesszen meg: ez a vodka NEM kékáfonya ízű. Csupán azt ígéri, hogy a szibériai forrásvízekez érlelt gabona mellé áfonya is kerül.

Zsuravli, citrom. 16 pont

Vagyim Kaszjanov neve körbelengte vodkaválogatásunkat. Az offisznyikok kedvence citromos beütéssel. Vodkaszódához ideális.

Parlament, tejen átszűrt. 16 pont

A különleges filtrációs eljárások közül a Parlament  ezúttal a tejes technikát dobta be. Őszintén szólva a fito-tisztításnak is utána kellene még járnunk, hogy pontosan mire is vonatkozik a sokat ígérő címke. Mindenesetre a Parlament az egyik kedvenc.

Russzkij Sztandart, arany. 16 pont

Senkit ne tévesszen meg Szasulja, fogalmunk sincs, Putyin milyen vodkát iszik. Mindenestre a Russzkij Sztandart következő lépcsőfoka: az ezüst után az arany, félúton a platina felé. Ezúttal ez a kis csalás az összeállításunkban, kissé 'prémiumabb' mint a többi.

A csónakázós vodkázás a tavon szép emlék marad. Három nappal később egy porcikánk sem kívánta az alkoholt, talán ezért pontoztunk olyan gyéren, s egysíkúan: minden eredmény 16 pont lett. Ismétlésre ítélve.

Köszönet Fomicsnak a helyszínért, kedvenc kollégiumi kertünkben, és Annának, hogy hősiesen rögzítette a kóstolást, miközben kitartóan velünk tesztelt.

Folyt. köv. hamarosan.