Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balett, kaviár és medve

Szeretem a mászlenyicát vajas palacsintáival, de még inkább szeretem az olvadó havat és a friss virágot hozó Nőnapot.

Tavaszi szél bált hoz, március 8-a pedig, idén hatodszorra, orosz bált. Még illatosabbat, pazarabbat és az ígéretek szerint még oroszabbat mint eddig. A kaviár és a pezsgő mellé ugyanis rögvest (tényleg) orosz vodka társul, és a klasszikus orosz konyha jegyében összeállított ötfogásos ételsor halakat, vadakat vonultat fel idén még hangsúlyosabban (ételsor itt).

A hagyományosan, az olvadó havat és friss virágot hozó Nőnap táján megtartott bálon szerelmek szövődnek és barátságok köttetnek: Rózsa B. Györgyöt, a bál szervezőjét hallgatva úgy tűnik, nem csak a szigorú üzletkötés előszobája a rendezvény. Résztvevői a közvetlen, ám mégis emelt hangulat, az elegáns program és társaság kedvéért gyűlnek össze. A műsor hagyományosan az operett, az orosz balett, a néptánc, az orosz románcok és operarészletek parádéját nyújtja. Az ukrajnai események a bál szervezését is kihívások elé helyezték (az utaztatás nehézségei, illetve akadályai miatt), a szervezők mégis bravúros megoldásokkal éltek, idén Bécs több művészét is felvonultatva. (részletes program itt). A bál egyik fénypontja ugyanakkor mégis a tombola, az izgalmakat közben a koktélbárban, a teapultnál, illetve a rulettnél ismerkedve, beszélgetve lehet csillapítani. Az óriás, jégből készült vodkás szamovár már nem újdonság, az idei látványosság egy szokatlan – medveformájú –  vendég lesz (nem Misa8o-ra gondolok feltétlenül).

Beleszagolok a levegőbe, felnyalábolok a virágárusnál egy színes-illatos csokrot. Hamupipőkék márpedig nincsenek, mégis a báli ruhámról ábrándozok. Idén Misa8o-nal március 8-án, egyenesen a bál helyszínéről tudosítunk majd a tavalyi eseményekről itt.

A 2o13-as orosz bálról itt.

0 Tovább

Körözött és citromos íz: vodkateszt, vol. 3

A saslik és a vodka klasszikus párosításnál maradtunk. Igaz nem a napsütötte havas tájon, hanem a június végi hirtelen érkezett őszben fagyoskodtunk, illetve tartottuk magunkat életben különleges vodkáink következő szettjével (ismét köszönet Kovács Dávidnak érte). A téma ezúttal a különleges eljárással készült, ízes vodkák voltak, holott a vodkák íze sokszor nem zárta magába a különleges hozzávalókat. Random sorrendben, vakon kóstoltunk kis zöld üvegcséinkből és féligtöltött egydecis vízespoharainkból.

A vodkák:

0 Tovább

A matrózok reggelije: vodkateszt, vol. 2.

A matrózok örök titkát akartuk megfejteni: mi a varázslatos abban, hogy vízen ringatózva tömény szeszt fogyaszt az ember, miközben annyi veszedelem veselkedik rá? A Városligeti-tóban ugyan se cápák, se kalózok, sem öles hullámok nem fenyegettek, viszont a harmincfokos meleg és a boruló csónak annál inkább jelentett veszélyt ránk és féltett kincseinkre: 5 üveg kíváló oroszországi vodkára.

Aki követi a blogot az tudja, hogy első vodkateszünkön azt kóstoltuk, ami a kezünk ügyébe akadt a sarki közértben, meg a családi polcokon, volt közte német, ukrán, magyar és orosz gyártmány is. A mostani válogatás koncepciózusabb és pazarabb volt, megfogattuk kommentelőink tanácsait, illetve Kovács Dávidnak köszönhetően egyenesen Oroszországból érkeztek hozzánk a körülbelül hasonló árkategóriába tartozó gabonanedűk. A tesztet vakon végeztük, random sorrendben, és közte klasszikus harapnivalókkal (kovászos uborka, füstölt szardínia, szendvicsek) igyekeztünk távol tartani a részegséget (vodkát csak garatratöltve érdemes kóstolni). Szempont volt a lágyság, karcosság, érdesség, acetonos-utóíz meg(nem)léte, szag-szagtalanság, első-második íz, a vodkákat 1-5 skálán értékeltük 5-en, tehát a legjobb eredmény az a 25 pont.

0 Tovább

Szt.Pétervár Helsinkiből

Két-három éve követem PikkuVarpunen blogját, leginkább a képek miatt (a finnugor rokonság ellenére csak az időnkénti egy-két mondatos angol nyelvű összefoglalókat értem). A egy anya/ belső építész útját követem nyomon, hogyan rendezi be családja (van egy hároméves kislánya) lakását, majd az egész világot a letisztult skandináv design jegyében. Nemrég Szt.Péterváron járt (hisz az csak egy ugrás Helsinkiből), erről kérdeztem.

Since 2-3 years I'm following the PikkuVarpunen blog, mostly because of the pictures (nonetheless the common Finnugric origins of Hungarian and Finnish, I only understand the very rare 1-2 sentence summaries in English at the bottom of the posts). I am following the path of a mom/ interior designer, how she shapes their nest at home, and styles up the world around inspired by the clear-cut Scandinavian design. She was in St. Petersburg recently (hopped their from Helsinki), and this is what she shared with us.

Picture taken from/ a kép innen: http://pikkuvarpunen.blogspot.hu/

1. Which are your favorite 3 design products in Russia?

I really like Russian in it's traditional way, like babushka dolls, "swinging" nevalyashka dolls and women's traditional fur hats. I guess those aren't so "design" in that word meaning, but stylish those sure are.

0 Tovább

Bloggerek a bálon: Misa és Gingerina találkozik Sorhajóhadnaggyal

Misával foglalt volt a szombat esténk. Tudtam, hogy érdemes lesz magamba döntenem a sok instantport, és szemcseppet, hogy összerántsam magam. Délután GeraszinaNyina látogatott meg minket egy kis csomaggal: borítékban belépők, és mellette két szép ruha: hogy legyen miből válogatni. Királylányként készülődtem, a tükör előtt illegetve magam kivörösödött szemekkel, halálsápadtan, orrot fújva. Szofi mondta ki végül, hogy mit kell viselni egy igazi bálban: mama, legyen kicsit csillogós, de csak egy kicsit. És ne legyen fekete.

Gingerina sebtiben készülődik:

A második pezsgő: finom volt. Igaz, még az első felénél tartottam, amikor Misa a második körös vörös pezsgős poharakat szorongatva meredt rám: Na?????

3 Tovább
«
123

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek