Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vodka folyik a szamovárból - mesés orosz bál

....és ez nem költői túlzás, nem is reklámszöveg. Az idei Orosz Bálon tudniillik valóban vodka fog folyni a jégből faragott szamovárból! Többek között ilyen meglepetéssel várják március kilencedikén a vendégeket a legelegánsabb magyarországi orosz rendezvényen.

0 Tovább

A másnaposság előtt: blogtalálkozó

Leleplezzük, hogyan kerültek a tegnap leírt másnapos állapotba a blog szerzői. Nagyon kellemes est-hajnal volt, drága GeraszinaNyina és nemes társasága (3 bundás) pazarul fogadott : ettünk, ittunk, nevettünk, és a végén megmártóztunk egy utolsó sörben sörre a pesti éjszakában. A zene: a belorusz punkok egyik régi darabja. Ljapisz Trubeckoj. A menü: cékla, krumpli, sárgarépa, fasírt, ropi, és minden, amiben mártogatni lehet, rengeteg vodkával garatra töltve. A kezdőkép a sztálini idők remeke: a szovjet konyha születését és bőségét bemutató kulináris biblia.

0 Tovább

Orosz ebéd, receptekkel

Annyian kérték, hogy nem állunk ellen tovább: ezentúl vasárnaponként terített asztalok, receptek, kajasztorik lesznek. Ehhez segítséget is kapok, moszkvai nagynénikémet, Olga nénit arra kértem, hogy meséljen arról, milyen mostanában az orosz konyha, mik az új trendek, divatos fogások. És nagyon sok receptet küldött! De az első alkalommal egy budapesti asztalt járunk körbe, ugyanis a szüleim megismerkedésének 50. évfordulóját klasszikus orosz ebéddel köszöntötte a család. Két ételnek részletesen is leírom a receptjét, a többit linkelem, mert egész jó megoldások születtek már magyarul azokra. És mindenről fotóm is van!

5 Tovább

Alkohol, aceton és agyhalál - A nagy vodkateszt

Ugye nem kell sokat magyarázkodnom miért gondoltuk úgy, hogy egy oroszblog nem igazi oroszblog addig, amíg nem rendez egy tisztességes vodkatesztet? Három év halogatás után vettük a bátorságot és leültünk a vizespoharak mellé. Stílusosan poszt-szovjet (tehát orosz és ukrán) vagy poszt-szovjetnek tűnő vodkákat kóstoltunk vakon, szám szerint hatot, amit egytől ötig pontoztunk is. Posztunkban tabukat döntögetünk, tuti tippeket adunk és egy színes-szagos videóval lerántjuk a leplet a blog szerzőiről.

11 Tovább

Az oroszok kedvenc vodkája

Ahhoz képest, hogy a vodka=orosz képlet megkérdőjelezhetetlen, lövésünk sincs, milyen vodkát isznak az oroszok. Persze, van a Russian Standard, de az premiumkategória, meg a Sztolicsnaja, az meg a rendszerváltás után inkább exportvodka lett, otthon nem azt isszák.

Зелёная Марка - Zöld Márka. Meglepő módon ma ez a vodka uralkodik az orosz piacon. A kétezres évek elején indult, az Orosz Alkohol nevű cég emberei látva, hogy hiányzik a palettáról egy nosztalgikus húrokat pendítő, ugyanakkor a kor követelményeinek is megfelelő dizájnú vodka, kitalálták a tömegvodkát. Először neve sem volt, csak a rövidítésmániás időket idéző felirat az üvegen: GlavSzpirtTreszt.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek