....és ez nem költői túlzás, nem is reklámszöveg. Az idei Orosz Bálon tudniillik valóban vodka fog folyni a jégből faragott szamovárból! Többek között ilyen meglepetéssel várják március kilencedikén a vendégeket a legelegánsabb magyarországi orosz rendezvényen. Elmentem Rózsa PR Ügynökséghez, a bál szervezőjéhez, hogy megtudjam a részleteket. Voltak gazdag orosz főnökeim, tudom nem egyszerű minden igényt kielégíteni. Csak a legjobbat lehet nyújtani, mindennek stimmelnie kell, semmit sem lehet a véletlenre bízni. Rózsa B. György profi bálszervező. Szívvel lélekkel kötődik Oroszországhoz. Orosz feleségét is egy bálon ismerte meg harmincnyolc évvel ezelőtt.

Megkérdeztem, mire jó egy ilyen bál.

„Azt szoktam mondani, hogy ez egy gesztus. Mert mindenki azt tesz hozzá a kétoldalú kapcsolatokhoz, amit tud. Én egy PR ügynökség vezetője vagyok, ami rendezvényszervezéssel foglalkozik, ezért én így tudok hozzájárulni a kétoldalú kapcsolat javításához.

Ez nem celeb-bál, ide nem bulvár-személyiségek jönnek, hanem az orosz kereskedelmi képviseletek-, a Sberbank tulajdonában lévő Volksbank-, az Eximbank- és MEHIB-, vagy éppen a Volánpack vezetői. Egy bálon csak oda kell lépni a másikhoz és névjegyet cserélni. Esetleg megemlíteni, hogy milyen témában akarom megkeresni. Minden bál erre való. A kapcsolaterősítés és építés jegyében zajlik.

Még a Golosz Rosszii (a világ 3. legnagyobb hírügynöksége) is támogatja a bált. A saját honlapukon is hirdetik.

Ez mégsem egy protokoll esemény, hanem egy igazi társasági rendezvény. Nagyon jó a hangulat és annak ellenére, hogy korlátlan az italfogyasztás, nincs részeg ember. Akik ide eljönnek, tudnak viselkedni. Vannak visszatérő bálozóink, törzscsapatok, akik az este után már le is foglalják asztalukat a jövő évre. Oroszokon és magyarokon kívül eljönnek hozzánk Bécsből, Zürichből, de még Londonból is. ”

  

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő bál a nemzetközi nőnap jegyében is zajlik. Nem tudom, mennyire nemzetközi, nálunk alig-alig emlékeznek meg róla. Számomra a legemlékezetesebb ünneplésekre még általános iskolás koromban került sor, amikor reggel a lányok padjának tetején ott várt bennünket egy-egy szál szegfű. Az oroszoknál azonban tényleg nagy ünnep ez. Olyan nagy, hogy munkaszüneti nap. A bál mottója éppen ezért: Legyen a bál nőnapi ajándék – a virágról mi gondoskodunk!

És tényleg gondoskodnak. Nemcsak ajándék-virágról, hanem kulináris- és kulturális élvezetekről: az ötfogásos vacsora után operett műsor, bluebox-os fotózkodás, tombola, tánc várja a vendégeket. A bárpultnál Garamvölgyi Krisztián mixer bajnok.

Részletes program, étlap és további fotók a bál honlapján.

            

Én bálról először a Csipkerózsikában olvastam/hallottam. Azóta izgat, hogy vajon tényleg olyan ez az életben is, mint a mesében? Királyfival meg minden....? És talán most meg is kaptam a választ. Tavaly egy orosz fiatalember nyert tombolán egy értékes ékszert. Mindenki figyelte mit kezd vele, hiszen egyedül jött. És ő odaadta azt az asztalnál ülő fiatal ukrán hölgynek. Idén házasodnak... És ez sem reklámszöveg. Úgy látszik az orosz bálon bármi megtörténhet. Mint a mesében.