Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Stoppal Oroszországban

Oroszországban stoppolni első hangzásra az öngyilkosság egy igen kreatív módjának tűnhet, de számos útibeszámolóból, és a nagy stoppos kalauz, a Hitchwiki ajánlásából is az derül ki, mi sem egyszerűbb mint feltartott hüvelykujjal átszelni a világ legnagyobb országát. A legendás történetek szerint Oroszországon mindössze száz dollárból át lehet utazni, a Rotterdam-Vlagyivosztok táv pedig 17 nap alatt könnyedén megtehető. Külön ínyencség, hogy a szerencsés stopposok vonatokat és hajókat leinthetnek.

0 Tovább

Aki nem futott a repülőhöz, lemaradt....

Nyár van. És ha nyár, akkor utazás. És ha utazás, akkor nekem elsőre mindig gyermekkorom ismétlődő élménye, az oroszországi rokonlátogatás jut eszembe… Az út rendszerint a Ferihegyen kezdődött. Elkésve, hullafáradtan és rendkívül feszülten. Gyermekfejjel persze azt hittem, hogy csak azért, mert korán kellett kelni és egy-két óra megreggelizni, kitakarítani a lakást, levinni a szemetet és leadni a kutyát. De ma már tudom, hogy rengeteg - ennél sokkal meghatározóbb - bizonytalansági tényező okozta szüleimben a feszültséget. Más idők voltak akkor…

2 Tovább

Az orosz tengerpart I. Hogyan jussunk el?

Ha nyaralásunk helyszínéül Dél-Oroszországot választjuk, akkor az elsö kérdés, hogyan jutunk el a célhoz. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a rokonaim az Oroszországot Ukrajnától elválasztó Kercsi-szoros túloldalàn élnek, sok éves (évtizedes) tapasztalat birtokában megosztom tippjeimet. A szovjet idők legromantikusabb kiruccanása volt Budapestről Trabanttal gurulni le három kemény nap alatt a Fekete-tengerhez.

1 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek