Holnap, február 26-án, este 19.45-től ismét filmet nézünk: ezúttal Viszockij életének utolsó szakaszát felölelő drámát. A film előtt és után beszélgetés lesz, Viszockijra emlékezünk (éppen egy hónapja, január 25-én lett volna 76 éves), és elmesélünk néhány érdekességet a film hátteréről, készítőiről, szereplőiről és utóéletéről. A film, mely sokáig az orosz dvd-kölcsönzési piacot vezette, Viszockij klinikai halálát is bemutatja (többek közt), vajon mihez kezd a hős régiúj életével?

Vajon kit ábrázol a kép?

Közben az orosz farsangi hét, azaz a mászlenyica, második szakaszába lépve finom Sztakan teát iszunk, és házi blinit (orosz palacsinta), illetve olagyjit (orosz minipalacsinta) eszünk, ezzel a hagyományos napszimbólummal köszöntjük a tavaszt és az újjászületést: mihez kezdünk régi-új életünkkel?

A programról, illetve a filmről bővebben itt, a helyszín: Kino Café (Budapest, Szt. István krt. 16).

Előtte: Szasulja és Andrea beszélgetnek Viczai Péterrel, számos Viszockij-könyv szerzőjével, a Tilos Rádió Vosztok című műsorában holnap este 18.3o-tól. Itt lesz hallható, illetve az FM 9o.3 hullámhosszon. Hallgassatok minket!

Honnan ismerős a lány?