Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legfontosabb orosz szavak

A The Village oldal arra volt kiváncsi, melyek voltak azok a szavak, amelyeket a frissen Oroszországba érkezők akarva-akaratlanul elsajátítottak, vagy éppen meg kellett tanulniuk. A megkérdezettek között találunk argentin spanyoltanárt, táncost, görög építészt, szingapúri egyetemistát, francia közgazdászt de kínai turistát is. Nézzük a véleményeket.

1-10: A számok még a szavaknál is fontosabbak Moszkvában, kiváltképp, ha taxiznak, s főleg, ha maszek taxissal, ún. császtnyikkal (частник) utaznak. Más országokhoz hasonlóan a külföldiekről gyakran itt is több bőrt próbálnak lehúzni, így érdemes megállapodni előre az összegben. Ha nem is szeretnének oroszul tanulni, a cirill ábécé ismerete azért jól jöhet, hisz sokhelyütt csak cirill betűkkel írják ki az utcaneveket.

Akkor most merre?

4 Tovább

Rendhagyó képgaléria

...amennyiben nem kell lapozgatni, sem az egeret - vagy billentyűket - piszkálni. Csak dőljünk hátra és nyíljunk meg az érzésnek, amit a következő 3.27 perc hoz számunkra.

0 Tovább

Oroszország az egész világ

Moszkva Indiában? Odessza egy kanadai falu? Russia az USA-ban? Némi tájékozatlanságról árulkodhatnak, esetleg megdöbbentően hathatnak a fenti kérdések, de mint az alábbiakban ki fog derülni, mégis van valóságalapjuk. Túl kicsi a világ ahhoz, hogy Moszkvából, Odesszából, de még csak Russia-ból is egy legyen.

1 Tovább

Kedvenceim - Designed in Russia

Oroszország nagy ország, feltörekvő iparral. Közeledik az ajándékozós időszak, és kiváncsi voltam miket dobtak mostanában piacra, böngésztem, és nagyon izgalmas dolgokat találtam.

0 Tovább

Steve Jobs legjobb orosz tanítványa

avagy miért teázik másfél órát Bulad Szubanov, az OTP Russia vezérigazgató-helyettese egy nevenincs bloggerrel (velem).

Facebook-oldalunkon kaptuk a hírt, hogy Szubanov úr kötetlen beszélgetésre invitálja az érdeklődőket a pesti Kempinski Hotelbe. Nos, gondoltam, nem mindennap van ilyen alkalom az ember életében, majd elücsörgök valami hátsó sarokban és csendben hallgatom miről beszélnek okos emberek, ebből nagy baj nem lehet. A Kempinskiben viszont egy kis asztalnál, magányosan ücsörögve találtam Szubanovot és mivel már viszonylag távolról kiszúrt, és ijedtemben elszaladni sem volt időm, együtt szürcsölve a teát töltöttük a péntek délelőttöt.

1 Tovább
«
12

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek