Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lenini úton az ÁJLÁV Gorbi-ig

Vér, könnyek, éhezés, fegyverek, röpülés az űrbe, atombomba, hiánygazdálkodás, enyhülés, cipőverés, majd végtelen sorok a kolbászért és vécépapírért, glasznoszty, Csernobil, Krim és vége.

A Szovjetunió történetét nem egyszerű vállalkozás összesen négy percben megjeleníteni, de annál izgalmasabb, ha az ember szeret legózni. Ebből a kisfilmből kiderül, hogy a vezetők Lenintől Andropovig nagyon szeretnek pusziszkodni, és előbb-utóbb mély álomba szenderülnek. Gorbacsov pedig annyira szeretett külföldre utazni (mert ott őt puszilgatta mindenki), hogy közben szétesett a Szovjetunió. Szeretet nélkül semmi sem működik, barátocskáim!

Az ezután következő húsz év, szűken mérve pedig tizenegy, csupán röpke pillanat e gigantikus, hősies, és mégis immár mosolytfakasztóvá szelídített történelemhez képest. Mi lesz a következő fejezet? Kisfilm a kgb az olajár magasztos csodájáról...

1 Tovább

Szex a Szovjetunióban I. — Előzmények

"A Szovjeunióban nincs szex."- hangzik egy 1986-ból származó, bár kissé torzított, s talán éppen ezért szinte azonnal szállóigévé vált mondat. Az egyik első szovjet-amerikai műholdas tévés műsorban (телемост) egy amerikai résztvevő (Wladimir Kaminer Es gab keinen Sex im Sozialismus c. könyvében hangoztatott véleménye szerint az amerikai résztvevők egytől egyig CIA-ügynökök voltak, akik a Szovjetuniót hivatottak lejáratni) a következőt mondta: "Nálunk a tévéreklámokban minden a szex körül forog. Önöknél is vannak ilyen reklámok?" A szovjet beszélgetőpartnerek közül egy hölgy, aki a Szovjet Nők Bizottsága elnevezésű szervezet képviselője volt, így válaszolt: "Hát nálunk a szex… (kis nevetés) nálunk nincs szex, és kimondottan ellenezzük!" Eztán a hallgatóság hangos nevetésben tört ki, amikor is a szovjet résztvevők közül valaki pontosította az elhangzottakat: "Szex az van nálunk, reklám nincs." De ne szaladjunk ennyire előre.

4 Tovább
12345
»

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek