Május 14. szerda este 7.3o. az A38-on.

A Deti Picasso Moszkva első számú örmény rock zenekara lassacskán már budapestinek mondható. A Picasso Gyermekeinek két alapító tagja, Gaya és Karen Arutyunyan három éve ideiglenesen leállította örmény etnorock zenekarát, hogy duóban folytassa Wattican Punk Ballet néven. Ám most eljött a pillanat a visszatérésre. Az állandóan megújuló és változó Deti Picasso most első körben egy akusztikus műsorral tér vissza, ahol a teljesen új, örmény népzenei gyökerekből építkező szerzemények mellett egy pár régi klasszikus szám is elhangzik. Gayat és Karent a hárfás Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron kísérik.

Jegyek itt. Esemény itt.

DETI PICASSO LITE (AR/RU)

Ha Djivan Gasparyan az örmények melankolikus természetét tükrözi, a System Of a Down pedig az ellenkezőjét, akkor a moszkvai örményekből álló Deti Picasso eme két érzésvilág ötvözetét nyújtja. A Deti Picasso már többször járt Magyarországon, tagjai igen jó viszonyt ápolnak a Másfél zenészeivel és Grencsó Istvánnal, ennek eredményeként közös fellépésekre sőt, közös számok írására került sor.

Talán ennek is köszönhető, hogy itthon valóságos kultusz alakult ki a Szigeten és az A38 Hajón is többször fellépő örmény-orosz zenekar körül. Három éve budapesti székhellyel megalapították a Wattican Punk Ballet freak rock duójukat, mellyel lassacskán egész Európát feltérképezték.  

Május 14-én a Deti Picasso kicsit szokatlan formában, kevésbé pörgős, de annál misztikusabb produkcióval lép a Hajó színpadára. Az orosz származású hárfaművész Anasztázia Razvaljajeva és a dobos Porteleki Áron közreműködésével akusztikusan szólalnak meg a Deti Picasso klasszikusnak mondható dalai, de már a formálódó új anyagba is betekintést kaphatunk. Gayaék nem titkolják, új anyaggal és felállással akarnak visszatérni.

 A zenekar felállása

Gaya Arutyunyan – ének, billentyűs hangszerek

Karen Arutyunyan – gitár, fúvós hangszerek

Anasztázia Razvaljajeva - hárfa

Porteleki Áron – dob, brácsa

 Diszkográfia

Gerda & Kay (2010)

Turbo Mayrik (2008)

Glubina (2006)

Ethnic Experiments (2004)

Mesyac ulibok (2002)

KÉZDY LUCA

Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Előéletéhez tartozik klasszikus zenei képzettsége, valamint esztétika és filozófia tanulmányok az ELTE bölcsészkarán. Többek között a következő zenészekkel zenélt, projektekben dolgozott: Mediawave/HunD Link Projekt, Nagy János/Free Style Chamber Orchestra, Free Style Sextet, Párniczky András/Nigun, Márkus Tibor/Equinox Quartet, Lantos Zoltán, Grencsó István, Deseő Csaba, Pleszkán Frigyes, Erik Truffaz, Márkos Albert, Alexander Balanescu, Ágnes, Tereskova, TÁP Színház, Új Színház, PR-Evolution Dance Company, Trio 1724 (H-Pl-A), Valerie June (US), Special Providence, Varga János Project.  Saját trióját, a Santa Divert 2006-ban alapította, a zenekar rendszeres fellépője volt a Gödör és Sirály kluboknak, koncertezett többek között az Opus Jazz Clubban, Mediawave - és Ultrahang Fesztiválokon, a REFLEX 2 Nemzetközi Színházi Biennálén, a Hídünnepen, a bécsi Ost-klubban, a Francia Intézetben, a Budapest Mol Jazz Fesztiválon, a Művészetek Palotájában rendezett Jazz Showcase-en, a Brüsszeli és Párizsi Magyar Kulturális Intézetekben. A Trafó Voices sorozatában két alkalommal lépett fel szóló produkciójával.