Denisz természetes módon kiszáradt, kicsavart, kidőlt fákból, farönkökből alkot. Keze alatt a fák új életre kelnek, hiszen a szabadban elkorhadnának, így pedig kiváló nyersanyagként csodálatos ülő-alkalmatosságok születnek belőlük. A fák 25o-3oo évesek. A bútordarabok egyben funkcionális szobrok, igaz, elsősorban beltéri használatra készülnek.

A fa természetes erezete érvényesül, az alkotó csupán a hangsúlyokat helyezi el rajta. Denisz érti, olvasni tudja ezt a könyvet: az erezet elárulja a fa korát, bőséges és szűkös esztendőit, a finom részekben ottragadt puskagolyókat, korábbi évszázadok bevert szögeit.

Denisz Moszkvában él, de a város körüli erdőkben bőségesen talál nyersanyagot. Munkái felkapottak a nemzetközi sajtóban, igaz, már az oroszországi orgánumok is felfedezték, írt róla a Forbes, a Contemporist, az Elles Decor, az Inhabitat, HomeDec, stb.

Denisz szerint Oroszországban elsősorban azt keresik, ami drága, költségesen előállított és 'gazdagon mutat'. Az ő alkotásai azonban egészen másról szólnak, az organikus, eredeti szépségről, és az anyagok körforgásáról. Az első kollekciót a tengerentúlra adta el: Amerikába.

Denisz a face-en:

A fa természetes, élő anyaga a nap, a szél, a levegő, a hideg és a meleg, az illatos-sűrű fekete talaj energiáit zárja magába. Azt mondják, a tölgyek gyakran lesznek villámcsapás áldozatai a bennük rejlő magas vastartalom miatt.

Trónra emlékeztető, elegáns, magas háttámlájú karosszék:

Az eredetileg asztalos Denisz, vállalkozóként egy évtizedre elfordult a tervezéstől, majd egy ígéretes és sikeres felfutás után tönkrement. Egy parkban sétálva akadt rá az első tölgyre, amit éppen akkor vágtak ki. Denisz megvásárolta a rönköt és a dácsája hirtelen műhellyé változott, majd elkezdődött az azóta tartó varázslat.

Lovacska felnőtteknek:

Éjjeliszekrény:

Simára polírozott, finoman olajozott, gyönyörű, illatos tölgy: