...épül-szépül az olimpiai falu, az eddig teljesítmények és kihívások bemutatására két hete került sor, az évente megrendezett: Szocsi Befektetési Fórumon. Az esemény lezajlott annak rendje és módja szerint, többezer (9ezer a tavalyi 7ezer után a hírek szerint) résztvevővel, köztük 4o ország, és 55 oroszországi körzet képviselőjével: üzletemberek, befektetők, helyi és felsőbb kormányzati tisztviselők társaságában díszes társaságában. Ezúttal a hokimérkőzések számára épült gigantikus méretű Bolsoj, azaz nagy (van kicsi is) jégpalotában, került sor a neves találkozókra, bemutatókra, brífingekre és prezentációkra (ld fent).

Az önkormányzatok és befektetők standjai különleges bemutatókkal készültek, a legérdekesebb látványosságnak azonban a síparadicsom (Lago-Naki) makettje bizonyult. A makett gyurmafigurái ugyanis nyílt színen szerelmeskednek a parkolóban, vagy éppen a medence közepén, a sípályán pedig maga a félelmetes és gigantikus hóember rabolja el hátára vetve a gyanútlan turistákat.

A Kubany adminisztratív körzet hivatalos bejelentése szerint fogalmuk sincs hogyan kerültek a vidám gyurmafigurák a makettre, azonban PR fogásnak remeknek bizonyult, hiszen szociális hálók kedvelt témája lett a képek posztolgatása. A makettet elkészítő Maklarin építészeti iroda munkatársai szerint a figurák az elfogadott változaton is rajta voltak.