Felejtsd el a gifet, itt a sokkal jobb, könnyebben készíthető, többet tudó coub.

Anton Gladkoborodov szolíd médiavállalkozásokban utazott évekig, az önmagát alternatív iskolának gondoló theoryandpractice.ru tudásbázist csiszolgatta, ám egyszercsak  2012-ben kitalálta, a barátaival-rokonaival ki is fejlesztette a coub-ot. Nem nehéz megjósolni, hogy hónapokon belül ezzel lesz tele minden közösségi oldal.

A recept egyszerű és működik: fogsz egy 10 másodperces részt bármilyen videóból, zenét teszel alá vagy meghagyod az eredeti hangját, végteleníted - és kész. Néhány példa után már lehet érteni, hogy miért fog erre mindenki rákattanni.

Bár az egésznek az első perctől angol a nyelve, hiszen videószerkesztőről van szó, nem érdemes leszűkíteni a piacot, eleinte természetesen orosz sztorikon gyakoroltak a szerkesztők.

Nyikita Mihalkov táncol (Az államtanácsos című filmből). Miután ez a videó megjelent az orosz állami tévében is, ez számít a coub.com igazi reklámfilmjének.

A Micimackó orosz változatának áthallásos részlete:

Az ősi trükk: politikus alá zenét rakunk. De milyet. Így még Medvegyev is elviselhető.

Politikai hitvallások monoton ismételgetését is simán rábízhatjuk a coub-ra.

Lassan az orosz témák mellett megjelennek más politikusok, filmek, zenészek is. A filmrészletek vicces kivagdosása mellett piaci hasznosításra is gondoltak Gladkoborodovék, webshopok árubemutatásánál, magáról lazább képet sugalló cégek munkatársainak kisfilmjeinél jól jön ez a technika.

Károly herceg lemezlovas

A Twin Peaks megragadja a lényeget:

Személyes kedvenc:

Egyébként tényleg nagyon egyszerűen készíthet bárki ilyen coubokat, ez a kisfilm (és nem coub!) elmagyarázza a lépéseket, ha a szerkesztői felületen nem lenne egyértelmű (de az).

Szeress minket a facebook-oldalunkon, ott további példákat mutatunk.