Mint a focisták. 20 és 25 között kiderül, hogy kiből lehet sztár, utána van 6-8 jó évük sütkérezni a dicsfényben, aztán celebpárjaikat cserélgethetik a következő 4-5 évtizedben. Mivel az elmúlt időszakban Natalja Vodjanova, Irina Sejk és társaik kikövezték az utat, bizton állítható, hogy a 2010-es években is lesz orosz szupermodell. Íme az 5 jelöltem, akikből szerintem befuthat az igazi sztár.

5. Irina Kulikova

Az 1991-es születésű lányt Liv Tyler szúrta ki magának egy moszkvai étteremben. A színésznőnek jó szeme van, Irinát 2007-ben már egy amerikai magazin (a V) beválogatta a top10-es listájára. Inkább kifutókon szerepel jól, kevésbé fotómodell - aztán lehet, hogy ez idővel változik.

4. Anna Barszukova

A tomszki Anna már 24 éves, elképesztően sikeres a kifutókon, gyermeki arca alkalmassá teszi arra, hogy fotómodellként is sokáig működjön, de valamiért a karikatúraszerűséget szereti magában felfedezni. Állítólag valaki már látta mosolygni.

3. Anna Gusina

Gusina  Moszkvában született 1989-ben, ott is él, talán ez a hátránya, nehezen mozdítható. De ha egyszer beindul.

2. Anna Szeleznyova

Az 1990-es születésű, félig örmény moszkvai lány 2007-ben gyanútlanul üldögélt egy Mekiben, amikor a legbanálisabb szöveggel leszólították: Olyan szép vagy, nem akarsz modell lenni? A folytatás viszont meglepő volt, két hónappal később már egy párizsi kifutón találta magát, a következő évek pedig címlapfotózásokkal teltek. Lassan leszoknak róla, hogy Kate Mosshoz hasonlítsák, a pszichológiát tanuló Anna saját jogán lesz sztár. A Models.com szerint jelenleg a 39. legmenőbb modell.

1. Daria Sztrokousz

A 22 éves moszkvai lány öt évet Beninben élt üzletember apukájával, újságírónak tanul a Lomonoszovon, már amikor nem a modellkarrierjét építi. 17 évesen kezdte, rögtön Párizs és Milánó kifutóin találta magát, a divatos címlapokról le sem lehet vakarni. Kipróbálta már a filmezést is, egy Soderbergh-moziban alakított - orosz fotómodellt. A Models.com beválogatta a világ 50 legjobb modelljei közé, egészen a 6. helyre rangsorolta. Ha fogadni kellene, akkor komoly summát raknék arra, hogy ő lesz a következő évek nagy orosz szupermodellje.