Anya Ziourovát a top 5o legstílusosabb new yorkinak választotta a stylecaster. Egy leningrádi kislány, aki két tévé- és egy rádiócsatornán nőtt fel egy országban, ahol nem léteztek divatmagazinok. Egy fotós ismerősétől kaptak időnként egy-egy régi példány olasz Vogue-ot, amiből Anya aztán szépen kivágta a képet, megvette az anyagot, és megvarratta a ruhát.

A szovjet idők sivár divatkínálatából Anya Ziourova egyenesen az amerikai Vogue-hoz érkezett. Itt kezdte divatkarrierjét, ahonnan bejárta a világot. 18 évesen kicsit modellkedett a tengerentúlon, de elég hamar rájött, hogy a szerkesztők világában érzi igazán jól magát. Cipőket és kesztyűket ajánló gyakornokból hamarosan munkatárs lett: dolgozott a japán és a brit Vogue-nak, végül a frissen induló kínai Vogue-nál egész rovatot kapott: 6-8 oldalas fashion story kidolgozását, megjelenítését. Ez a meghatározó tapasztalat ezután végigkísérte. A Vogue számos nemzetközi kiadásának (Portugália, India, Görögország, Spanyolország, Ausztrália, Ukrajna) és a konkurens Glamour-nak, valamint a Vanity Fiar-nek is dolgozott.

Anya most elsősorban az orosz Tatler és Allure lapokat divatszerkeszti egyéb tevékenységei mellett, egyenesen New Yorkból. Anya: "reggel 5 körül kelek. A londoni és a moszkvai divatstábommal megbeszélem a képeket, az oldalakat", mindehhez Anya hetente-kéthetente repülőre ül.

A magazinokban megjelenő divatoldalak, és a címlap Anya legfőbb területe. Minden szezonra összeállítja a számára legfontosabb trendeket, melyekből később megálmodja a történeteket. A történetek pontos kidolgozása után, csak felcsapja a telefonkönyvét, megkeresi a hozzávaló fotóst, és mehet is a munka, rengeteg háttérszervezéssel, és utómunkálatokkal.

Impozáns a celebek listája, akiket öltöztetett: Diane Kruger, Katy Perry, Monica Bellucci, Camilla Belle, Eva Herzigova.

Anya Ziourova az instagramon, és a twitteren. Divatrajongóknak érdemes követniük, mert Anya szívesen posztol nagyon izgalmas képeket, érdekességeket.

Anya nemrég adott életet első, Akulina nevű kislányának. Fashion interjú a fiatal mamával itt.