A sikeres férfiak mögött mindig egy nő áll. Vajon igaz ez? Nézzük meg, hogy áll az orosz válogatott e téren. Képek és információk a feleségekről, barátnőkről. Meg egy naptár...


Roman Sirokov (1981-), Deutsch Tamás druszája, avagy Mr. Twitter. 2007-ig csak ritkán mutatkozott kiemelt meccseken, 7 év alatt 6 csapatban játszott. 2007-ben került a Zenithez, középhátvédként játszik. Nehezen fogadták el a magasabb osztályokban, 2011-től van emelkedőben a csillaga. Feleség Jekatyerina, egy gyermekük van, Igor.



Roman Saronov (1976-), az oroszlán. A Rubin-Kazany védőjátékosa, a klub történetében az első játékos, aki bekerült a válogatottba. A moszkvai Lokomotiv növendéke. Felesége, Nagyezsda Sejn (második felesége) a kazanyi Efir tévécsatorna műsorvezetője volt. Közös gyermekeik Maruszja, Vaszilisza és Lev.



Vaszilij Berezuckij (1982-) a CSZKA focistája, védőjátékos. Felesége Olga; fiuk, Vl

agyimir 2010-ben született.


Gyinyijar Biljaletgyinov (1985-), kimondhatóbb nevén csak Bill(y), a moszkvai Szpartak középhátvádje. Tatár szülők gyermekeként született Moszkvában, a Moszkvai Állami Ipari Egyetem autógyártás szakán végzett. 2009-ben az Everton játékosa lett, majd az EB előtt megvette a Szpartak. Felesége, Marija korábban a CSZKA kosárlabdacsapatának cheerleader csapatát erősítette, egyébként PR-szakemberként végzett. 2012-ben született fiuk, Tyimur.


Gyenyisz Glusakov (1987-): Glusak a moszkvai Lokomotív középhátvédje. Feleségével, aki fogorvosnak tanul, szülőföldjén, a Don parti Rosztovban kelt egybe. Biljaletgyinov is a vendégek között volt. 2011-ben született meg lányuk, Valerija.  



Jurij Zsirkov (1983-) Dzsudzsák Balázs csapattársa volt az Anzsiban, de korábban játszott a CSZKA-ban és a Chelsea-ben is. Bal- (közép-) hátvéd. 2008-ban Oroszország legjobb focistájának választották. 2008-ban vette feleségül Innát, aki 2008-ban hozta világra fiukat, Vlagyimirt. Inna Kalinyingrádban élt, ahol a Miss Oroszország területi fordulóját is megnyerte. Zsirkov az utóbbi időben a második világháborúhoz kapcsolódó tárgyak gyűjtésébe kezdett, melyekből egy kis múzeumot szeretne nyitni a házában.



Alekszandr Kokorin (1991-) avagy Kokora a moszkvai Dinamó támadójátékosa. 10 évesen került a Lokomotív internátusába. A válogatott Benjáminja, barátnője Viktorija.



Vjacseszlav Malafejev (1979-) a Zenit kapusa. 2012. június 10-én mutatták be filmjét az Egyes Csatornán Egész életem kesztyűben címmel, ahol a világ egyik legjobb kapusa a mesterségéről beszélt. 2011-ben megözvegyült: felesége autóbalesetben hunyt el. Gyermekei Kszenyija és Makszim. Új kedvese Jekatyerina.



Roman Pavljucsenko (1981-). „az alvó óriás” a moszkvai Lokomotív csatára. Feleségét 12 éves korában ismerte meg, mikor új iskolába kerülve éppen mellé ültették. Azóta is együtt vannak. Kislányuk, Krisztina 2006-ban született.



Pavel Pogrebnyak (1983-) avagy Poga, Pog, PaPo a Fulham csatára. Felesége Marija, két gyermekük van. Ugyancsak egy iskolába jártak. Marija pénzügy és számvitelt tanult.



Igor Szemsov (1978-), alias Szjoma, a Hélium középhátvédje; ő a rangidős. Szinte az összes jelentősebb orosz csapatban játszott: CSZKA, Dinamo, Zenit. Felesége Larisza, két gyermekük van. 7 éves korukban találkoztak először.


Alekszandr Kerzsakov (1982-) a Zenit csatára, a klub történetének legjobb „gólvágója”. Elvált, egy lány édesapja. Önéletrajzi könyve van, és saját magát is alakította egy filmben. Új élettársa Jekatyerina Szafronova, volt jégtáncos, jelenleg pedig egy hokijátékos, Kirill Szafronov felesége is. Azt mondják, a viszony még Kerzsakov válása előtt kezdődött, mi több – ez szolgált okául. De a válási procedúra könnyebben ment Szásának, mert Jekatyerina volt férje szeretné a gyerek felügyeletét.



Andrej Arsavin (1981-): Seva, a kis cár. Az orosz válogatott kapitánya. Jelenleg az Arsenal játékosa, előtte 9 évig a Zenitnél rúgta a bőrt. Gyerekkorában a malmozás és a foci között hezitált, s a futball mellett döntött. Leningrád megyében az Otradnoje nevű tó mellett épülő település az Arsavinka elnevezést kapta. Már Arshavin-brandként elkönyvelt sajátos gesztusa, hogy belőtt góljai után mutatóujját a szája elé téve csendre inti a szurkolótábort. Felesége Julija harmadik gyermekükkel terhes, egy fiuk és egy lányuk van.
2010-ben, amikor a válogatott feleségei összeálltak egy erotikus naptár elkészítéséhez, Arsavin felesége lett a kapitány.

És íme: a naptár.

Összességében azt mondhatjuk tehát, feleség- és gyermekügyileg is jól ellátott az orosz válogatott, ami remélhetőleg hozzásegíti a játékosokat a további sikerekhez.