Az orosz lányok egyre határozottabb hangot képviselnek az európai és a világ haute couture világában, modellek, tervezők, és a milliárdos feleségek révén, akik előszeretettel viselik a befutott, klasszikus nagytervezők mellett, honfitársaik brandjeit is.

Gyönyörű kollekciót dobott a párizsi haute-couture elé a modellből tervezővé avanzsált Uljana Szergejenko. A ruhák mintha a cári idők nosztalgiáját idéznék, ötvözve Audrey Hepburn bájával, és egy csipetnyi szovjet diszkrécióval. Uljana ugyanakkor az orosz stílus erőteljes képviselője, kendők, hosszú-szoknyák, hajfonatok, kucsmák a Russian style stilizált jegyeit viselik.

Uljána egy évvel ezelőtt indította útjára saját brandjét Moszkvában, és igazán remek fogadtatásban részesítette a szakma. A jelenlegi kollekció már a harmadik, az első kettőt Moszkvában mutatták be. Az ex-modell tudja, mi a siker titka. Milliomos feleségként (az orosz biztosítási piac oligarchája, a Roszgosztrah vezetője, Danyiil Hacsatúr a férje), és modellként először gyűjtőként vált ismertté, majd kifinomult ízlését a gyakorlatban is bemutatta. Az orosz Glamour legfontosabb trendsetternek kiáltotta ki, és mostanában felkerült a legjobban öltözött hírességek listájára, többek közt az első helyen álló Kate Middleton után, ami lássuk be, nem kis teljesítmény sem pénz, sem stílus tekintetében.

Uljána úgy tűnik, kapcsolatait is ügyesen használja, a férjtől eltekintve is, korábbi fotókon számos partin barátnőjével Kszenyija Szobcsákkal (ld fenti fotó) és holdudvarával volt látható. Legutóbbi párizsi bemutatójára pedig (ami rögtön a Chanel kollekció után következett) jó előre megteltek a helyek, az orosz tehetős közönségnek köszönhetően, akik mind kiváncsiak voltak az új születendő csillag költeményeire.

 Az orosz lányok összetartanak (ez is megérne egy posztot), Natalja Vodjanova mutatta be Uljána ruháit, cserébe Uljána tervezett egy édes-piros léggömb ruhácskát (ld lenti képen) Natalja játszótér-építő alapítványa, a Naked Heart jótékonysági báljára számára. A ruha exkluzív, limitált számban készült, a bevétel pedig az alapítvány kasszájába folyik be. Az orosz lányok új generációja a divatvilág meghódítására törekszik, a párizsi klikk tagjai a fashion újságíró Miroszláva Duma, Vika Gazinszkaja tervező, Jelena Perminova (az ex-KGBs Lebedev nője) modell. A legfontosabb piacot a feltörekvő országok mágnásai jelentik, ezért nem árt jóban lenni a lányokkal, hiszen az orosz miliárdos nők, és maga Uljana Szergejenko, előszeretettel vásárolnak a Chanel-nál, Givenchy-nál, La Perla-nál, vagy Gautier-nál.

Uljána szívesen áll a kamera túloldalán is, hírességekről, a divatvilágról, szép tárgyakról készült fotóival is babérokra tör (ezekből kaphatunk ízelítőt blogján).

A légiesen elegáns Uljánát ugyanakkor előszeretettel fotózzák, amikor csak megjelenik az utcán, sok celebbel szemben mindig a megfelelő arckifejezést húzza magára, szinte nem is látni olyan fotót róla, amin meglepődne, vagy rosszkedvre vetemedne. A divatsajtó és blogok igazi street style ikonként tartják számon, gyönyörű kalapjai, és egyedi, nőies stílusa miatt.