Jelenlegi állás szerint Moszkva a világ milliárdosainak fővárosa, de legalábbis itt a legnagyobb a milliárdosok koncentrációja: összesen 76-an élnek az orosz fővárosban. Csak ezután következik New York (70), Hongkong (54), Londonnak pedig az ötödik hely jutott (40), közvetlenül Peking után.

A kínai Hurun Report kutatóközpont alapján összeállított felmérés szerint - országok szintjén - a legtöbb dúsgazdag állampolgár (409) az USA-ban él, ezt követi Kína (317), a dobogóra pedig még Oroszország fért fel, 88 fővel. Az ötödik Nagy-Britannia, ahol 56-an tartoznak a „kilenc nullások” klubjába.

A világ leggazdagabbja még mindig a mexikói médiamágnás, Carlos Slim a maga 66 milliárdos vagyonával, őt követi az amerikai Warren Buffett 58 milliárddal, a harmadik pedig a Zara üzletlánc alapítója, Amancio Ortega 55 milliárddal. A Hurun Report egyébként mintegy 1453 embert vett fel a listájára.

Oroszország legtehetősebb embere pedig nem más, mint az iparmágnás Aliser Uszmanov, aki az Arsenal tulajdonosa is egyben; az ő vagyonát 19 milliárd dollárra becsülik. 18 milliárdos vagyonával Viktor Vekszelberg a második. Lássuk csak, hogy folytatódik a moszkvai tízes lista: