Június 6-án este, az Esmeralda balett megtekintését követően feleségével együtt jelentette be Puytin válásukat egy interjúban. A házastársak szavai szerint közös döntés született.


„Ez egy civilizált válás.” – mondta Ljudmilla Putyina. Az elnök így nyilatkozott: „Gyermekeink Oroszországban tanultak és itt is élnek. Jó a kapcsolatunk velük.” A házasság kapcsán hozzátette: „Ez kettőnk döntése volt. A házasságunknak vége. Szinte nem is látjuk egymást.”

A válás fő okaként mindketten az elnök teljes elfoglaltságát nevezték meg. „Egész tevékenységem a nyilvánossággal kapcsolatos. A teljes nyilvánossággal. Van akinek ez tetszik, van akinek nem. Vannak olyan személyek, akikkel ez teljességgel összeegyeztethetetlen. Ljudmilla nyolc, sőt kilenc, igen kilenc évig őrködött mellettem mindeközben.” A felesége megerősítette e szavakat: „Vlagyimir Valigyimirovicsot teljességgel leköti a munkája. A gyermekeink már nagyok, önálló életet élnek. Úgy alakult, hogy mindenki megy a maga útján, s én valóban nem kedvelem a nyilvánosságot. Azért mindig közel maradunk egymáshoz. Hálás vagyok Vlagyimir Vlagyimirovicsnak, hogy a gyerekeket és engem is támogat.”Ha tetszett a bejegyzés, szeress minket a Facebook-on!