Hetek óta egy fontos kérdésre keressük a választ. Melyik orosz újságot olvassák a legtöbben az amerikai színészek közül? És végre bizton állíthatjuk, hogy tudjuk: csalhatatlan jelek mutatnak arra, hogy a Kopejszki Munkás a legkedveltebb orosz sajtótermék Hollywoodban. Igen, a Cseljabinszk környéki, ismeretlen porfészek börtönéről és gyárairól ismert bányászváros lapja. Azt lehetne gyanítani, hogy az ezotériára és ufókutatásra nyitott amerikaiakat a cseljabinszki meteorit-becsapódás alternatív értelmezései érdekli, de nem: egy vicces kedvű producer áll a háttérben.

A főszereplő Jack Tewksbury, a széles lekötelezetti körrel rendelkező filmes újságíró és producer, valamint harminc évvel fiatalabb felesége, Margarita, aki orosz, szeret fotózni, férjéhez hasonlóan vicces kedvű, és ami a történet szempontjából a legfontosabb: imádja szülővárosát, Kopejszket. És belekezdtek a nagy projektbe: minden színész, akit a házi stúdiójukban lencsevégre kapnak, a fotózás után kap egy extraházit is, a munkáslappal is kell pózolni egyet. Évek óta ez megy, de a múlt héten robbant a sztori, amikor Margarita asszony elküldte a fotókat a lap szerkesztőségének, ott pedig boldogan használták ki az önpromóció ölükbe hullott lehetőségét. Azóta Moszkvában is kitört a kopejszking láz, mindenki a lappal pózol. Maga a lap láthatóan nem készült fel rendesen az akcióra, most keresnek álláshirdetés útján fordítókat, akik a képek mellett küldött színészinterjúkat az orosz olvasók számára is érthetővé teszik.

A színészek közül van, akinek jobban, van, akinek kevésbé sikerül a helyzetgyakorlat. Richard Gere például komolyan vette a feladatot, kelléket is használ, az olvasószemüveg miatt majdnem elhisszük neki, hogy érdeklődéssel tanulmányozza a vasgyári híreket. Jolie esetében már más a helyzet: vagy a hátsó oldalon, a sporthírek hirdetések között talált valami megdöbbentő képet, amit távol akar magától tartani, vagy azt akarja demonstrálni, hogy ilyen messziről is elbánik a cirill betűkkel.

További hírességek, a Kopejszki Munkással a kezükben. Az ügyesebbek legalább úgy tesznek, mintha olvasnák is.

Az orosz tévék is rámozdultak a történetre, alapból mindenki photoshopra gyanakodott, de elég vidám és kedves a történet ahhoz, hogy igaz legyen.

A riportban megszólal az a férfi is, aki elől lenyúlta Jack Margaritát. Nehéz a bányászok élete

További fotókért, egyéb érdekességekért nézze meg facebook-oldalunkat. És szeresse!