Csajok a friss projektből:

Jól esik, ha egy Kanadából indult 'világmárka' helyi építészekre bízza új éttermének design-ját, ahelyett, hogy importálná fogyasztásra kész belső tereit, termékeivel együtt.

A feladat egyszerű és nemes: egészséges étkek és facsart levek mellé zöld és csalafinta, helyi és mégis univerzális tartalmú megjelenítés. Legyen kényelmes, de pörgős. Leülős, de rugalmas. A Fresh Restaurant alapítója, Ruth Tal, 'kúl és nem unalmas' egészséges étrendet népszerűsít húsz éve. A moszkvai étterem az első Oroszországban, és negyedik a világon. A tervezők és kivitelezők a Szundukovi (iker)nővérek: Olga és Irina.

Falra applikált fűszernövényekkel már találkoztam, de a pad mögötti ornamentika igazán megható, Ira és Olja saját keze munkája:

A falakat meg mintha nagyanyám régi kerítése burkolná (és valóban, falvakból hordták ide, de a lányok festették zöldre):

Legendás (és nagyon amerikai) Eames design székek, és mellette közeli kis könnyűek Lettországból:

Azért az az angolnyelvű szlogen ott középen, az igazán kár, hogy muszáj volt odakerülnie, khm...

Koncentráljunk az orgonasípok kakofóniájára inkább:

Az étterem itt található.

A Szundukovi lányok belsőket terveznek, és ipari formatervezést is kreálnak, küldetésük a 'tiszta design', funkcionalista és organikus jegyekkel, de szívesen komponálják bele a múltat kortárs, vagy éppen fúziós koncepciójukba. 2oo4 óta működik a Sundukovy Sisters, ma már 18-an tervezik világszerte az apartmanok, éttermek, és házak belsőit. Gyakorlott tévések: lakberendező műsorok tanácsadóiként.

A lányok ikrek:

És az irodában, mikiegeresben:

Szeretik a rózsaszínt: pont.