Három fotós munkáit mutatom meg, akikben az a közös, hogy imádják az orosz telet fotózni.

Közülük az első Igor Spilenok, aki annak szentelte az életét, hogy az orosz természet szépségének lényegét megragadja. A brjanszki erdőben lakik. Az erdő jelentősége közismert: a honvédő háború idején a partizánok búvóhelyéül szolgáló terület több háborús emlékehelynek ad teret, de a természeti értékeit sokáig semmibe vették. Spilenok áldozatos munkája kellett ahhoz, hogy mára az erdő mintegy ötöde természetvédelmi terület legyen. Győztes csatája után élete második felében be akarta utazni egész Oroszországot, de a kamcsatkai Kronockij Nemzeti Parknál leragadt, évek óta az ottani medvéket, rókákat és egyéb élőlényeket fotózza.

Házikó a Halál völgyében, itt szokott lakni 

Ismerkedés a jéggel

Óriásrétisas zsákmánnyal...

és csapatban

Még több Spilenok fotót itt lehet találni.

A második fotósunk Danyil Korzsonov egészen hihetetlen módon közelítette meg kedvenc témáját. A téli Bajkál-tó érdekelte, ezért felcsatolta korcsolyáját és 400 kilométernyi siklás közben fotózta a rianásokat, jégtorlaszokat. Az eredmény lélegzetelállító.

Így közlekedett a fotós

Korzsonov másik kedvenc témája a magára hagyott ladik, téli tájban. A Moszkvához jóval közelebbi Saturán kedvére kattintgatott magányos csónakokra, ilyenekre:

A harmadik fotós minden kétséget kizáróan a legőrültebb. Vitalij Raszkalov (és csapata - mert másokat is beleránt) imád felmászni mindenféle helyekre, hegyekre, sziklákra, hidakra, darukra, mindegy mire, az a lényeg, hogy minden jóérzésű ember felkiáltson: Neee! Nehezített esetekben mindezt télen csinálja, hogy jobban csússzon. Jövő héten lesz 20 éves, jaj.

Innen fogja fotózni Novoszibirszket

A Dimitrov út és a Lenin utca kereszteződése fölött, a sarkon a Kobra irodaház

A befagyott Ob

A novoszibirszki Lenin Színház (Oroszország legnagyobb színházi épülete)

Csodatevő Szent Miklós temploma, a helyiek szerint ez

Oroszország földrajzi közepe, persze rosszul tudják

Raszkalov főleg városokat hódít meg, de néha a természetben is megtalálja a neki való helyeket, például a Krasznojarszk melletti természetvédelmi terület szikláit.

Fentről tényleg mesés a szibériai táj

Raszkalov további kalandjait itt lehet megnézni.

Aki pedig a világ legjobb medvefotóit szeretné látni, az jöjjön a facebook-oldalunkra!